Casper Ruud kan komme til ATP Finals 2021

Australian Open 2021

Australian Open 2021 startet den 8. februar og varte frem til 21. februar 2021. Tennisverden rettet blikket mot Rod Laver Arena i Melbourne. Casper Ruud kom seg til fjerde runde hvor han spilte mot russiske Andrey Rublev. Nordmannen måtte gi seg i løpet av kampen, men kan se tilbake på hans beste prestasjon i turneringen, og har kommet like langt som hans far gjorde. Det er ingen andre nordmenn som har klart dette.

Casper Ruud møtte Jordan Thompson i første runde, før amerikanske Tommy Paul var motstanderen i runde 2. I tredje runde møtte han moldovske Rabu Aldot, før han til slutt måtte gi seg i fjerde runde mot russiske Rublev.

Finalen i den 109. utgaven av Grand Slam-turneringen ble spilt den 21. februar. Det var Novak Djokovic som vant foran Daniil Medvedev. For kvinnene var det Naomi Osaka som slo Jennifer Brady.

Den samlede premiepotten i Australian Open var ifølge APT Tour på vanvittige $80 millioner AUD, som var en økning på over 10% fra fjorårets premiepott.

Vanskelige tider for tennis

Tennis er ikke akkurat i sin mest fredlige periode i disse dager. Det er ofte samtaler om smittevern og reguleringer, men også hvordan rettighetene skal fordeles. Det har ikke kommet en enkel og riktig måte å organisere ATP-touren på. Grand Slams ble i 2020 avholdt med svært beskyttende tiltak, i tillegg til at Wimbledon måtte avlyses.

Australian Open 2021 var nær ved å bli avlyst, men slik ble det ikke, selv om turneringen måtte utsettes i noen få uker.

En skygge over Australian Open

Deltakerne i årets utgave ble fløyet inn med chartret fly før de måtte inn i en 14 dagers karantene. Den opprinnelige planen ga rom til noen timer med trening hver dag, men grunnet positive tilfeller av Covid-19 ble rundt 100 spillere satt i karantene. En svært ubehagelig situasjon for mange som knapt kunne trene eller forberede seg som ønsket.

Paradoksalt har Australia vært i lockdown, og det er lite hyggelig for lokalbefolkningen når utøverne klager på reguleringer, da frykten for at smitten skal øke føles som en hengende trussel. Australian Tennis Association har gått inn med 25 millioner euro til sikkerhet og 10 000 koronatester. Arrangøren planlegger å ta inn et begrenset antall tilskuere med strenge tiltak.

Før turneringen starter har det blitt holdt to utstillingskamper, to ATP- og WTA-turneringer, samt ATP Cup på samme anlegg.

Herrenes favoritter

Herrene sto ovenfor en av de mest spennende sesongene på lenge. Tenniseliten ser ut til å kommet nærmere hverandre etter at Dominic Thiem vant US Open og Daniil Medvedev triumferte i ATP-finalen. Som vanlig var også Novak Djokovic og Rafael Nadal to av favorittene.

Casper Ruud gikk opp fra 27.- til 24.-plass på APT-rankingen etter turneringen. 22-åringen presterte enda bedre enn han har gjort før, og nå gleder vi oss til å se hvordan han presterer utover i sesongen.

Osaka favoritt i Australian Open 2021

Naomi Osaka var den store favoritten, selv om den australske verdensledende Ashleigh Barty var en solid kandidat til gullet før turenringen startet. Det er også mange andre navn som kan komme seg til finalen på damesiden, som blant andre Serena Williams, Aryna Sabalenka, Bianca Andreescu, Sofia Kenin, Garbine Muguruza og Iga Swiatek.

Australian Open 2021 på tv

På grunn av tidsforskjellen på 10 timer kunne de fleste kampene følges om natten og morgenen. Hver dag i den første uken var det en natt- og en dagsøkt. Kampene ble vist på Eurosport.

Australian Open på TV og live stream