Mol og Sørum i OL-finale

Mol og Sørum i OL-finale

Natt til søndag 8. august så vi Mol og Sørum vinne gull i OL-finale! De norske gutta var rangert 1 i verden, og like bak lå de regjerende verdensmesterne fra ROC, Krasilnikov og Stoyanovskiy, som også var på 2.-plassen i verdensrankingen.

Når spilte Mol og Sørum i OL-finale?

Ettersom Japan er 7 timer foran oss startet kampen midt på natten. Kampen ble vist direkte på discovery+ live stream. Fra kvartfinalene og utover hadde det ikke vært noen kamper fra sandvolleyball på tv.

Slik gikk det for de norske gutta i sandvolleyball

I gruppespillet startet Norge med 2-1 mot Australia og tapte mot Russland. De siste fire kampene endte med 2-0-seire for de norske gutta. Det var med andre ord bare en kamp de spilte mer enn 2 sett.

OL startet litt rufsete med en trå start, noe som kan skyldes en del dårlige resultater før lekene startet. Etter å ha spilt på seg mer og mer selvtillit ble de historiske ved å nå en OL-finale i sandvolleyball. Det er heller ingen nordmenn som hadde nådd en semifinale tidligere, som viser hvor stort dette er.

Finalen startet ikke optimalt og de kom tidlig bakpå. Det sto 1-5, så 4-8, men så våknet gutta til live. Brått skulle den dårlige starten bli snudd til en ledelse på 10-8. Sørum og Mol beholdt ledelsen og vant første sett 21-17.

Andre sett startet veldig jevnt, og lagene fulgte hverandre tett helt til 12-12. De norske gutta klarte deretter få overtaket med fire raske poeng. Russerne klarte aldri å komme seg tilbake og gutta ble OL-mestere da de vant andre sett 21-18.

Slik er reglene i sandvolleyball i OL

I OL-finalen i sandvolleyball ble det spilt best av 3 sett, som betyr at kampen var over da Norge vant de to første settene. Hvert sett går til 21 poeng, med unntak av om det blir et tredje sett. Det tredje settet går bare går til 15 poeng. Det må vinnes med minst 2 poeng for å avgjøre et sett.

Nå er det bare å glede seg til OL i Frankrike, der vi selvfølgelig skal se Mol og Sørum i OL på live stream.