LEC Summer Playoffs scene Foto: lolesports

Worlds 2020 – Oversikt med lag og tid på tv

Worlds 2020 startet i Shanghai den 3. oktober, og varer frem til 31. oktober. Her er noen av styrkeforskjellene mellom lagene som er med i årets verdensmesterskap i League of Legends, og hvordan du kan se Worlds 2020 på TV i Norge.

Det kan også være verdt å merke seg at ettersom The International (DOTA 2) ble avlyst, så er dette ansett som årets største e-sportarrangement.

Sluttspill Worlds 2020

Europa sine storse håp i G2 og Fnatic spiller i kvartfinalene, mens lagene fra NA ikke er å se. Det blir veldig spennende med kinesisk og koreansk motstand i veien mot den gjeve finalen.

Fnatic møter Top Esports fra Kina i kvartfinalen. Top Esports er en av favorittene til å vinne, med bare DAMWON gaming som ligger hakket lavere på odds.

I den andre kvartfinalen skal Suning, som vant gruppe A, til kamp mot JD Gaming. Det er to kinesiske lag, og det er liten tvil om at nivået i kinesiske LPL er på et svært høyt nivå.

Den tredje kvartfinalen i årets Worlds blir med nok et EU-håp, for G2 møter Gen.G. Kan de komme seg til finalen i andre året på rad?

I den siste kvartfinalen skal DAMWON Gaming møte DRX, som er to koreanske lag. Det betyr at vi ser frem mot en hel-kinesisk og en hel-koreansk kvartfinale, i tillegg til at EU-lagene skal prøve seg mot et lag fra hver liga.

Worlds 2020 – Hvilke lag er best?

Om du har fått med deg litt av LPL i år, så har du definitivt sett noe av de beste League of Legends-spillerne som finnes i dag. Fra Top Esports og JD Gaming har vi sett total dominanse på både vår- og sommerparten av sesongen.

I LCK finner vi DAMWON Gaming som troner øverst, etter at de vant mot DragonX i årets Summer Split. Når det kommer til Europa så er fjorårets Worlds-finalist G2 Esports det store håpet. I år har de vist seg fra en svakere side, men kom tilbake mot slutten og vant deres åttende LEC-tittel.

Underdogs i Worlds?

Selv om de kom på 2.plass i LCS, så var FlyQuest ansett som underdogs basert på Nord-Amerika sine resultater i forrige Worlds. FlyQuest presterte bra mot slutten av LCS-sesongen.

Også Rogue er underdogs etter deres 3.plass i LEC Summer Split. De var i gruppe B sammen med Damwon Gaming og JD Gaming, som er to av de beste lagene som er med.

Worlds 2020 på tv

Det finnes for øyeblikket ingen norske kanaler som viser Worlds 2020, men det vil forhåpentligvis vises noe på TV 2 Sumo og TV Sport 2. I tillegg er det sendinger på engelsk på både Twitch og Youtube, med full oversikt over e-sport via på esportguide.com.

Vi kommer til å oppdatere denne siden fortløpende angående TV-sendinger og resultater gjennom mesterskapet.

Worlds 2020 Grupper

Her er en oversikt over gruppene og lagene som er med i årets mesterskap.

Gruppe A

G2 Esports** – EU
Machi Esports – PCS
Suning* – CN
Team Liquid – NA

Gruppe B

DAMWON Gaming* – KR
JD Gaming** – CN
Rogue – EU
PSG Talon – PCS

Gruppe C

Fnatic* – EU
Gen.G** – KR
TSM – NA
LGD Gaming – CN

Gruppe D

DRX** – KR
FlyQuest – NA
Top Esports* – CN
Unicorns of Love – CIS

* Gruppevinner | ** Gruppetoer

Se full oversikt over e-sport på norsk tv her.