Super Bowl Amerikansk fotball. Foto: Dave Adamson / Unsplash

HVOR OG NÅR SPILLES SUPER BOWL 2022?

Super Bowl nærmer seg, og med slutten av januar i sikte er det kun snakk om noen få uker til verdens største kamp. Den 56. utgaven av Super Bowl spilles på SoFi Stadium i Inglewood, California, og det er den åttende gangen at Super Bowl arrangeres der.
I Super Bowl LVI (56) er det Los Angeles Rams som møter Cincinnati Bengals på hjemmebane. Kampen spilles søndag 13. februar 2022, kl. 00.30 norsk tid natt til mandag.

Super Bowl på TV og live stream

Hvem spiller i Super Bowl 2022?

Super Bowl 2022s to finalister ble klart i NFLs sluttspill den 30. januar. Etter et par underholdende oppgjør ble det avgjort at det er Cincinnati Bengals som møter Los Angeles Rams på hjemmestadion i Inglewood, California.

Kampen ble sikret søndag etter sluttspill i Conference Championship. Bengals slo Kansas City Chiefs 27-24 på overtid i AFC Championship. Rams samlet seg for å vinne NFC Championship 20-17 over San Francisco 49ers.

Rams og Bengals har ikke møtt hverandre siden 2019, da Bengals tapte.

Super Bowl underholdning & Half-Time Show

Vi gleder oss til den 56. utgaven av Super Bowl, en natt full av spenning og underholdning er garantert.

Super Bowls berømte Half-Time Show vil i år ha en rekke kjente og populære hip-hop artister. Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige og Kendrick Lamar er alle klar til å gi topp underholdning i pausen på SoFi Stadium.

I tillegg er det mange reklamer å se frem til. Her spares det ikke på kruttet, for i 2019 var det beregnet at 30 sekunder TV-tid kostet 5,6 millioner dollar, eller over 50 millioner kroner.

For amerikanere er det mer enn det som skjer foran Tv-en. Det er også den dagen i året med nest høyest konsum av mat, bare slått av Thanksgiving.

Visste du at det finnes en klubb som kalles «Never Missed a Super Bowl Club» som består av tre medlemmer? Disse tre har vært på samtlige Super Bowl-kamper siden 1967. I likhet med forrige sesong er trusselen for koronaviruset fortsatt stor. Super Bowl-arrangørene har sagt at showet vil fortsette til tross for fremveksten av omicron-varianten. Los Angeles County-tjenestemenn forventer at stadion, som har plass til 70 000 pluss, vil ha maksimal kapasitet for arrangementet.

Hvem spilte i Super Bowl 2021?

Det var Tampa Bay Buccaneers og Kansas City Chiefs som møttes. Det ble klart etter at NFL Playoffs ble ferdigspilt. Et lag kom fra NFC, og det andre fra AFC.

Buffalo Bills spilte i finalen av AFC Championship for første gang siden 1993. Der møtte de fjorårets vinner, Kansas City Chiefs. Chiefs var også laget som sto på andre halvdel av banen for 27 år siden, og var igjen for sterke for laget fra Buffalo.

De to andre lagene som kjempet om en plass spilte finalen i NFC Championship. Green Bay Packers hadde favorittstempelet, men det var til slutt Tampa Bay Buccaneers som tok seg videre.

Hva får vinneren av Super Bowl?

Vinneren av kampen får Vince Lombardi-troféet. Det er oppkalt etter mannen som ledet Green Bay Packers til seier i de to første Super Bowl-kampene. Spillerne får i tillegg over 100 000 dollar hver i premiepenger.

Hvem sender Super Bowl på TV?

Det er NetENT som eier rettighetene til NFL og Super Bowl 2022, og kampen kommer til å bli vist på Viaplay. Som nevnt tidligere er kampen satt til å starte klokken 00.30 natt til mandag, og man kan forvente at kampen blir avgjort rundt kl.04.00.

Her ser du alt av NFL på TV og live stream.