Super Bowl Amerikansk fotball. Foto: Dave Adamson / Unsplash

Super Bowl 2021

Det blir ansett som et av årets største sportsarrangement, og selv om de var underdogs var det Tom Brady og Tampa Bay Buccaneers som slo Kansas City Chiefs.

Super Bowl LV ble spilt den 8. februar 2021.

Super Bowl på TV og live stream

Hvem spilte i Super Bowl 2021?

Det var Tampa Bay Buccaneers og Kansas City Chiefs som møttes. Det ble klart etter at NFL Playoffs ble ferdigspilt. Et lag kom fra NFC, og det andre fra AFC.

Buffalo Bills spilte i finalen av AFC Championship for første gang siden 1993. Der møtte de fjorårets vinner, Kansas City Chiefs. Chiefs var også laget som sto på andre halvdel av banen for 27 år siden, og var igjen for sterke for laget fra Buffalo.

De to andre lagene som kjempet om en plass spilte finalen i NFC Championship. Green Bay Packers hadde favorittstempelet, men det var til slutt Tampa Bay Buccaneers som tok seg videre.

Hva bør vi forvente oss?

Vi gledet oss til den 55. utgaven av Super Bowl, og for andre rået på rad var det i Florida det skjedde. Det var femte gang at arrangementet ble avholdt i Tampa-området, og tredje gang på Raymond James Stadium.

En natt full av spenning og underholdning var garantert. Enten du hadde hot wings og trøya på, eller så på for første gang var det spenning.

For amerikanere er det mer enn det som skjer foran Tv-en. Det er også den dagen i året med nest høyest konsum av mat, bare slått av Thanksgiving.

Visste du at det finnes en klubb som kalles «Never Missed a Super Bowl Club» som består av tre medlemmer? Disse tre har vært på samtlige Super Bowl-kamper siden 1967. Selv om det var vanskeligere i år, så er det fortsatt tillatt med tilskuere. 14 500 billetter ble lagt ut for salg, i tillegg til at NFL har gitt omtrent 7500 billetter til klubber. Disse ble delt ut til personer i helsesektoren som har begge COVID-19 vaksiner.

Amerikansk fotball og mye mer

Selv om vi først og fremst forventet en spennende kamp, så var det mer enn bare amerikansk fotball. Det ble half-time show fra den kanadiske R&B-stjernen The Weeknd, som løftet underholdningsverdien. I tillegg var det mange reklamer å se frem til. Her spares det aldri ikke på kruttet, for i 2019 var det beregnet at 30 sekunder TV-tid kostet 5,6 millioner dollar, eller over 50 millioner kroner.

Hva får vinneren av Super Bowl?

Vinneren av kampen får Vince Lombardi-troféet. Det er oppkalt etter mannen som ledet Green Bay Packers til seier i de to første Super Bowl-kampene. Spillerne får i tillegg over 100 000 dollar hver i premiepenger.

Her ser du alt av NFL på TV og live stream.