UFC 261: Kamaru Usman vs Jorge Masvidal 2

UFC 261: Kamaru Usman vs Jorge Masvidal 2

Det føles kanskje for tidlig å åpne en arena for 15 000 tilskuere, men sånn ser det ut til å bli når UFC 261: Kamaru Usman vs Jorge Masvidal 2 går av stabelen natt til søndag, 25. april.

Dana White sa at det ikke skal kjempes foran publikum med mindre det er med full kapasitet. Bare en fullsatt arena måtte til før UFC skulle slippe inn tilskuere.

Hvordan man skal forholde seg til sosial distansering er ikke et spørsmålstegn, for det blir det ikke noe av. I omkampen mellom Kamaru Usman og Jorge Masvidal blir det fullsatt i Florida, skal vi tro Dana White.

Skal du se UFC 261: Kamaru Usman vs Jorge Masvidal 2 på tv starter kampen rundt kl. 4 norsk tid.

En natt med mye spenning

Lørdag den 24. april blir det UFC i VyStar Veterans Memorial Arena i Jacksonville, Florida. Det skal kjempes om tittelen i weltervekt mellom to store fightere. I tillegg skal Valentina Shevchenko forsvare sin tittel mot Jessica Andrade i fluevekt. Weili Zhang møter Rose Namajunas i stråvekt som også er en tittelkamp. Nå kan man forberede seg på en natt med gode kamper og et vanvittig trykk fra 15 000 amerikanere.

Da Kamaru Usman og Jorge Masvidal møttes sist, i juli 2020, måtte Masvidal bite i det sure eplet. Han takket ja til kampen og hadde 6 dager på forberedelser. Gilbert Burns, som opprinnelig skulle kjempe, hadde testet positivt på Covid-19. Det endte med at kraftpakken Masvidal måtte se Usman sin arm bli løftet på enstemmig dommeravgjørelse etter fem runder. Usman klarte få Masvidal i bakken flere ganger og fikk inn mange gode slag.

Selv om Gilbert Burns ikke kunne stille opp i juli fikk han prøve seg mot Usman i februar. Det endte med teknisk KO i tredje runde, og Usman valgte derfor å utfordre Masvidal til omkamp.

Shevchenko vs Andrade i UFC 261

Valentina «Bullet» Shevchenko (20-3) møter tidligere tittelinnehaver Jessica «Bate Estaca» Andrade (21-8). Shevchenko skal prøve å forsvare sin tittel for femte gang. Hun har dominert etter at hun tok steget ned en vektklasse i 2018. Andrade skal gå sin andre kamp i vektklassen, der første kamp endte med seier mot Chookagain.

Weili Zhang vs Rose Namajunas i UFC 261

Weili «Magnum» Zhang (21-1) sin forrige kamp var også en av fjorårets beste. Nå har det gått et år siden hun sist var i oktogonen, og vi ser frem til kamp mot Rose «Thug» Namajunas (9-4). Namajunas vant sin forrige som var mot Andrade i juli.

For å forklare hvor stort det er å få disse to i løpet av samme natt er enkelt. Når vi ser UFC-rankingen «pund-for-pund» har vi Amanda Nunes øverst, etterfulgt av Shevchenko, Zhang, Namajunas og Andrade. Dette er fire av de fem beste kvinnelige fighterne i UFC for øyeblikket.

UFC 261 Fight card

Kamaru Usman (C) vs Jorge Masvidal (4)

Valentina Shevchenko (C) vs Jessica Andrade (1)

Weili Zhang (C) vs Rose Namajunas (1)

Anthony Smith (6) vs Jim Crute (13)