UFC 261: Kamaru Usman vs Jorge Masvidal 2

Poirier vs McGregor i UFC 257

Hovedkampen med Poirier vs McGregor i UFC 257 er et høydepunkt for alle med interesse for MMA.

Vi blir vitne til en kamp i oktogonen mellom den irske superstjernen Conor McGregor, som utfordrer den tidligere midlertidige lettvektkjempen Dustin Poirier, som innehar 3.-plassen på UFC-rankingen i lettvekt.

Disse kjempene møttes sist i september 2014 under UFC 178. Da var det kort prosess ved at McGregor vant på TKO etter 1 minutt og 46 sekunder. Etter denne fighten har McGregor vunnet seks kamper og tapt to.

Den kommende kampen er en del av UFC 257 Fight Card, og blir sendt direkte på Viaplay PPV. Det betyr at man må betale for å se kampen. Skal du se Poirier vs McGregor norsk tid kan det lønne seg å sette alarm, for fighten starter rundt kl. 4 på søndag morgen.

Dustin «The Diamon» Poirier

Poirier har i løpet av sine 32 år vært amerikansk jagerflypilot, og debuterte som proff-fighter i 2009. Det var etter en rekke seire at han i 2011 fikk sin kontrakt med UFC, hvor han kom inn i fjærvekt-klassen.

Poirier har totalt 33 proffkamper der 26 har endt med seier, derav 12 av knockout. 7 kamper har endt med avgjørelse og 7 med enstemmig avgjørelse. Seks nederlag har det også blitt, der McGregor også er en del av statistikken. Møtet med Eddie Alvarez i 2017 ble erklært «ingen konkurranse» da motstanderen kneet Poirier i hodet, noe som ikke er lov om motstanderen ligger nede.

I 2015 tok han steget inn i lettvektklassen, og etter å ha slått seg opp på rankingen fikk han i 2019 den midlertidige lettvekt-tittelen ved å slå Max Holloway. Så kom kampen mot Khabib i september 2019, som endte med nederlag etter tredje runde.

Connor «The Notorious» McGregor

Den irske kraftpluggen vender tilbake til UFC ganske nøyaktig ett år siden han var i kamp mot amerikanske Donald Cerrone. Den kampen måtte avbrytes av dommeren etter bare 40 sekunder, ettersom det ikke var noen tvil om at amerikaneren var ute av stand til å forsvare seg.

McGregor har både vært mester i lettvekt og fjærvekt. Etter hans seier over Eddie Alvarez under UFC 205 ble han i november 2016 den første fighteren i UFC-historien til å holde to belter samtidig, og den tredje til å vinne beltet i to forskjellige vektklasser.

I løpet av sin profesjonelle karriere, som startet i 2008, har han 22 seire. Vanvittige 19 av disse har kommet på knockout. Han står også med 4 tap, der den siste kom i 2018 mot Khabib Nurmagomedov (29-0).

Det er flere ting vi har i minne de siste årene, med blant annet problemer med lov og orden, og at han gikk inn i bokseringen mot Floyd Mayweather i 2017. Dette er en mann med mange overskrifter.

Se Poirier vs McGregor på Viaplay

Det er mer til dette arrangementet enn hovedkampen, og her er hovedkortet:

Lettvekt: Dustin Poirier vs Conor McGregor
Lettvekt: Dan Hooker vs Michael Chandler
Fluevekt: Jessica Eye vs Joanne Calderwood
Lettvekt: Matt Frevola vs Ottman Azaitar
Stråvekt: Marina Rodriguez vs Amanda Ribas

Få med deg UFC 257 stream på Viaplay PPV.

Kjøp kampen her