UFC 261: Kamaru Usman vs Jorge Masvidal 2

Jan Błachowicz mot Israel Adesanya i UFC 259

Vi har høye forventninger til UFC 259 med Jan Błachowicz mot Israel Adesanya som main event. Det er Las Vegas og UFC Apex som er stedet, og her skal det kjempes om tittelen i lett tungvekt. Kampen er mellom polske Błachowicz, tittelinnehaver, og den nåværende UFC mellomvektmesteren Adesanya.

Kampen er en del av UFC 259 Fight Card med start rundt kl. 4 norsk tid.

Det er sjette gang i UFC-historien at det er to fightere av forskjellig vektklasser som møtes. Dette har tidligere skjedd under UFC 94, UFC 205, UFC 226, UFC 232 og UFC Fight Night: Cejudo vs Dillashaw.

Jan «Prince of Cieszyn» Błachowicz

Den polske fighteren fikk beltet i lett tungvekt etter at han slo knockout på amerikanske Dominick Reyes. 38-åringen ble MMA-proff i 2007, før han ble med i UFC i 2014.

I løpet av hans profesjonelle karriere har han gått 35 kamper der 27 har endt med seier. Åtte av hans seire har han vunnet på knockout. Ni av seirene holdt ut tiden, mens åtte kamper har gått tapt. Siste tap kom i februar 2019 mot brasilianske Thiago Santos, og siden det har han vunnet fire kamper.

Israel «The Last Stylebender» Adesanya

Den nigerianske-fødte fighteren med base i New Zealand er nåværende UFC-mester i mellomvekt, og hvis han lykkes vil han bli den femte noensinne som har beltet i to forskjellige vektklasser. Han kan gå inn i rekken blant store navn som Conor McGregor, Daniel Cormier, Amanda Nunes og Henry Cejudo.

Adesanya var en mester i kickboxing og boksing i lettvekt før han startet MMA-eventyret. Denne bakgrunnen har gitt han en veldig avslappet stil hvor hovedkarakteristikken er å ha god rekkevidde fra hvor han kan levere voldsomme slag. Det er et stort fokus på å holde seg på beina.

Etter at han begynte med MMA i 2012 har han vunnet 20 kamper, inkludert 15 knockouts. Han er den ubeseirede lettvektmesteren, og stiller som favoritt i UFC 259.

Hans siste UFC-kamp var på Yas Island i september, og han forsvarte sin tittel mot brasilianske Paulo Costa.

Main Card i UFC 259

Det er også en co-headliner med den brasilianske fighteren Amanda Nunes. Hun holder beltet i fjærvekt og skal opp mot australske Megan Anderson.

Main card

Lett tungvekt: Jan Błachowicz mot Israel Adesanya

Fjærvekt: Amanda Nunes mot Megan Anderson

Bantamvekt: Petr Yan mot Aljamain Sterling

Lettvekt: Islam Makhachev mot Drew Dober

Lett tungvekt: Thiago Santos mot Aleksandar Rakić

Hvis du ønsker se Adesanya på tv i hans fight mot Błachowicz er det Viaplay som eier rettighetene.