Foto: Mohamed Abd El Ghany / AFP / POOL

Flensburg-Handewitt – THW Kiel

SG Flensburg-Handewitt er endelig tilbake fra karantene, og på lørdag skal de opp mot laget som topper tysk Bundesliga i håndball. Få med deg Flensburg-Handewitt – THW Kiel på lørdag fra kl. 18:05.

Flensburg ligger på 2.-plass med 32 poeng, og bare ett poeng over befinner lørdagens motstander seg. To tyske giganter i håndball skal opp mot hverandre i det som kan avgjøre tittelkampen.

Kiel tilbake til gamle takter

Den regjerende mesteren har et lite favorittstempel. Den tidligere stjernen, Filip Jicha, har gjort at sebraene skaper frykt etter at han kom inn i 2019. I fjorårets sesong vant de ligaen for første gang siden 2014/15. I tillegg briljerte de i EHF Champions League etter å ha vunnet finalen mot Barcelona.

I inneværende sesong er det bare to kamper de ikke har vunnet. Mot Wetzlar ble det tap i oktober, mens de spilte uavgjort mot Magdeburg i februar. Det er et vanvittig sterkt lag som har vunnet 16 av 18 kamper denne sesongen med en målforskjell på +113. Dersom de vinner over erkerivalen Flensburg vil de komme seg gjennom mars med fem seire (Nordhorn, Coburg, Wetzlar og Leipzig).

Vinner de mot Flensburg vil de ha en luke på tre poeng, og utfra hvordan de har spilt denne sesongen er det stor sannsynlighet for at de klarer å forsvare sin ligatittel.

Norske spillere i THW Kiel

Sander Sagosen er Norges store stjerne, og i Kiel spiller han med landslagskollega Harald Reinkind.

Utfordreren: SG Flensburg

Nesten 7 mil nordvest har de helt andre planer. Flensburg havnet på andreplass etter fjorårets sesong og ønsker å komme tilbake til formtoppen de var på i 17/18 og 18/19-sesongen. De skal være fornøyd med inneværende sesong, for i likhet med Kiel har de bare tapt én kamp. Den kampen er mot laget de møter nå, som endte 21:28. Uavgjort-kampene kom mot Lions i desember og Lemgo Lippe i februar.

Norske spillere i Flensburg

Det er flere nordmenn i Flensburg. Mellom stengene står landslagskeeper Torbjørn Bergerud, mens forsvaret består av blant annet Magnus Abelvik Rød på høyreback og Gøran Johannesen i midten.

Smittekaos i Flensburg

Flensburg rakk så vidt å komme ut av karantene før landslagsspillerne kom tilbake til klubben med nok et smittetilfelle. Det førte til nok en karantene og to kamper som måtte utsettes. Nå er de derimot klare til kamp, selv om danskene Simon Hald og Mads Mensah Larsen er i isolasjon.

Flensburg-Handewitt – THW Kiel på tv

Det er NENT Group som eier rettighetene til Bundesliga i håndball for menn, og kampen vises på Viaplay og Vsport 1.