Eliteserien (Photo by Jonathan Nackstrand / AFP)

Seriestart Eliteserien 2024: Eliteserien første runde

Etter en lang vinterpause er det endelig tid for Eliteserien første runde. Hvilke kamper kan vi se fram til i sesongåpningen, og hvor kan man se Eliteserien på TV og stream?

For TV-sendinger og betting:
→ Se full oversikt over Eliteserien på TV
Se full oversikt over fotball kamper i dag

I påsken er det endelig duket for avspark i den norske Eliteserien. De 16 lagene har lagt en vinter med mange treningskamper bak seg, nå er det tid for alvor med poeng på spill. Under ser vi nærmere på kampene å se fram til i første runde, og hvor man kan følge spenningen i Eliteserien på TV og stream.

Odd – Haugesund

📅 31.03.24 kl. 18:00
📺 TV 2 Direkte, TV 2 Play, Direktesport
🏟️ Skagerak Arena

Dette er kanskje i utgangspunktet ikke den mest spennende kampen i første runde, men Odd og Haugesund har like fullt æren av å sparke i gang Eliteserien 2024. Begge lag havnet på nedre halvdel forrige sesong (10. og 12. plass), og vil håpe på bedre resultater med ny trener.

Telemarkingene pleier å ta de fleste av sine poeng hjemme i Skien, mens FKH var blant de svakeste lagene på bortebane i fjor. De har dog bare tapt én gang på sine fem siste besøk til Skagerak Arena. Hvem blir seierherre i åpningen og kan overnatte på førsteplass?

Fredrikstad – Bodø/Glimt

📅 01.04.24 kl. 14:30
📺 TV 2 Direkte, TV 2 Play, Direktesport
🏟️ Fredrikstad Stadion

Den gamle storklubben Fredrikstad er endelig tilbake i det gode selskap, for første gang siden 2012. De lekte seg gjennom OBOS-ligaen i fjor, med kun to tap hele sesongen og 10 seire av 15 mulige på eget gress. Returen på øverste nivå kunne dog knapt vært tøffere, med regjerende mester Glimt på motsatt banehalvdel.

Bodø/Glimt var igjen i en klasse for seg i 2023, hvor de sikret sitt tredje seriegull de siste fire sesongene. Nordlendingene har i tillegg hentet tilbake gamle helter som Håkon Evjen og Jens Petter Hauge, så de vil utvilsomt være med i gullkampen også i år. Får de en pangstart i plankebyen?

Lillestrøm – Kristiansund

📅 01.04.24 kl. 17:00
📺 TV 2 Sport 1, TV 2 Play, Direktesport
🏟️ Åråsen

LSK gjorde nok en god sesong i fjor med 6. plass, men de klarte aldri å blande seg helt inn i medaljekampen. Med ny trener på plass i svenske Andreas Georgson vil Fugla håpe å kunne nærme seg teten. Særlig hjemme på Åråsen er de vanskelige å slå, så tre poeng i åpningen vil være kravet for Kanarifansen.

Kristiansund gjorde en fantastisk opphenting mot Vålerenga i fjorårets playoff, og med seieren i straffekonken sørget de for å rykke rett opp igjen på første forsøk. Sist de var på øverste nivå i norsk fotball gikk det spesielt dårlig på bortebane, hvor de kun tok seks poeng på 15 kamper. Hva kan de få med seg hjem fra årets første bortekamp?

Molde – Strømsgodset

📅 01.04.24 kl. 17:00
📺 TV 2 Direkte, TV 2 Play, Direktesport
🏟️ Aker Stadion

Den andre store favoritten til gullet i 2024-sesongen er Molde. Romsdalingene endte på en skuffende 5. plass i fjor, men berget sesongen med cupgull mot Glimt. I vinter har de også imponert ved å ta seg til kvartfinale i Conference League, og de har nok av kvalitet i troppen til å kjempe hele veien.

I første kamp venter Strømsgodset, som gjorde en grei figur i fjor med sin 7. plass. De har derimot slitt stort innbyrdes mot Molde de siste sesongene, hvor de kun står med én seier på de siste 18 (!) møtene. De har også gått på åtte strake tap i rosenes by, kan de rette på den statistikken i åpningsrunden?

Rosenborg – Sandefjord

📅 01.04.24 kl. 17:00
📺 TV 2 Play
🏟️ Lerkendal

Rosenborg gjorde en særdeles svak innsats forrige sesong, hvor sparkingen midtveis i sesongen av Kjetil Rekdal ikke ga løftet som man kunne ønske på Brakka. Laget endte helt nede på 9. plass, deres svakeste plassering siden de rykket ned i 1977. Det gjenstår å se om den ungen svensken Alfred Johansson kan ta dem tilbake mot toppen av norsk fotball.

I sesongåpningen venter Sandefjord, som gjør en formidabel jobb med å holde seg i Eliteserien tross spådommer om nedrykk før hver sesong. Så er også tilfellet i 2024, uten at det neppe stresser noen i hvalfangerbyen. Hva kan de få til mot den falne storheten RBK i første runde?

Tromsø – Brann

📅 01.04.24 kl. 17:00
📺 TV 2 Play
🏟️ Romssa Arena

Tromsø og Brann var begge blant fjorårets store overraskelser, hvor de tok henholdsvis bronse og sølv. I vinter har særlig Tromsø blitt svekket, hvor de blant annet har mistet både hovedtrener Helstrup og forsvarskjempe Gundersen til erkerivalen Glimt. Treningskampene har heller ikke gitt mye grunn til optimisme før sesongåpningen, med seks tap og kun én seier.

Brann kan vise til helt motsatt resultater, hvor de har vunnet fire og kun tapt én kamp i oppkjøringen. Bård Finne var blant Eliteseriens aller beste spillere forrige sesong, hvor hans 16 scoringer bidro sterkt til deres sølvmedalje. Bergenserne har hatt for vane å slite i Nordens Paris, med kun én triumf på de siste ni oppgjørene. Hvem av medaljelagene får beste start i nord?

Viking – Sarpsborg 08

📅 01.04.24 kl. 19:15
📺 TV 2 Direkte, TV 2 Play, Direktesport
🏟️ SR-Bank Arena

Det ble en nesten-sesong for Viking i 2023. En svak avslutning gjorde at laget endte tre poeng bak medaljeplassene, og Moldes seier over Glimt i cupfinalen var siste spiker i kista for deres drømmer om spill i E-cup denne sommeren. Nå skal siddissene igjen prøve å hevde seg blant de beste, og de er så absolutt å regne med blant outsiderne i 2024.

Sarpsborg 08 gjorde en godkjent figur i fjor, som nå står med to strake 8. plasser. Man kan alltid vente seg fart og spenning når østfoldingene spiller fotballkamper, hvor de var i toppen sist sesong både for antall scorede og innslupne mål. Sistnevnte vil nok trener Stefan Billborn se bli rettet på om de skal ha ambisjoner om å nærme seg toppen.

KFUM Oslo – HamKam

📅 02.04.24 kl. 19:00
📺 TV 2 Sport 1, TV 2 Play, Direktesport
🏟️ KFUM Arena

Åpningsrunden avsluttes i hovedstaden, hvor debutant KFUM Oslo møter HamKam. Vertene gjorde en fantastisk prestasjon ved å sikre andreplassen bak FFK i OBOS i fjor, og de blir den 49. klubben noensinne som har spilt på øverste nivå i Norge siden omleggingen i 1963.

HamKam klarte å berge seg med grei margin i fjor (11. plass), og vil prøve å ta nye steg i 2024. Å møte et nyopprykket lag på bortebane i serieåpningen er alltid en vanskelig oppgave, og kun to lag slapp inn flere mål borte enn Kamma forrige sesong. Kan de få skikk på defensiven og reise hjem med viktige poeng?

Eliteserien første runde 2024

Det komplette kampprogrammet for Eliteserien første runde, og hvilke kanaler som viser kampene, ser altså slik ut:

TidspunktKampKanal
31.03 kl. 18:00Odd – HaugesundTV 2 Direkte, TV 2 Play, Direktesport
01.04 kl. 14:30Fredrikstad – Bodø/GlimtTV 2 Direkte, TV 2 Play, Direktesport
01.04 kl. 17:00Lillestrøm – KristiansundTV 2 Sport 1, TV 2 Play, Direktesport
01.04 kl. 17:00Molde – StrømsgodsetTV 2 Direkte, TV 2 Play, Direktesport
01.04 kl. 17:00Rosenborg – SandefjordTV 2 Play
01.04 kl. 17:00Tromsø – BrannTV 2 Play
01.04 kl. 19:15Viking – Sarpsborg 08TV 2 Direkte, TV 2 Play, Direktesport
02.04 kl. 19:00KFUM Oslo – HamKamTV 2 Sport 1, TV 2 Play, Direktesport

FAQ

Når er Eliteserien første runde i 2024?

Første kamp i 2024-sesongen spilles søndag 31. mars kl. 18:00 mellom Odd og Haugesund på Skagerak Arena i Skien.

Hvor kan man se Eliteserien på TV og stream?

TV 2 har rettighetene til å vise Eliteserien på TV. Hver runde vil utvalgte kamper gå på TV 2 Direkte og TV 2 Sport 1, samt at samtlige kamper vises på stream på TV 2 Play. Visse kamper blir også vist på Direktesport.

Hvem er regjerende mester i Eliteserien?

2023-sesongen ble vunnet av Bodø/Glimt, som tok sitt tredje gull på de fire siste sesongene.

Hvor mange lag spiller i Eliteserien?

Det er 16 lag som spiller på øverste nivå i norsk fotball.