Chelsea - Manchester City i Premier League

Norge – Nord-Irland i Nations League 2020/21

Det gjenstår én landskamp i denne omgang, og endelig så vi hva dette landslaget kan få til med de riktige spillerne. Kampen mot Romania var overkjøring, og flere skilte seg positivt ut. Nå gleder vi oss til Norge – Nord-Irland i Nations League 2020/21.


Norge – Nord-Irland
Onsdag, kl. 20:45
SE KAMPEN PÅ TV


Må vinne gruppen

Det er bare de to best rangerte gruppevinnerne som går til VM-playoff, så fremt laget ikke allerede har kvalifisert seg eller kom på 2.plass i den ordinære VM-kvalifiseringen. Det er derfor viktig at vi vinner. Det er ingen ting å hente på å bli gruppetoer i Nations League.


Da vi spilte mot Nord-Irland sist endte kampen med en solid borteseier. Nå ligger alt i kortene for at det norske landslaget fortsetter sin dominanse med Norge – Nord-Irland i Nations League 2020/21. Da har vi et håp om VM-plass gjennom playoff dersom vi ikke kommer på en av de to øverste plassene i VM-kvalifiseringen.

Stjernene skinner igjen

Det er liten grunn til å gjøre endringer i troppen etter resultatet mot Romania. Ødegaard og Haaland gjorde akkurat det vi håpet på. Det var også godt å se Meling gjøre den nødvendige jobben fra sin venstre back-plass. Lagerbäck må ha tatt til seg tilbakemeldingene han fikk fra fotball-Norge etter Serbia-kampen, for den lagoppstillingen var ikke optimal.

Forventet lagoppstilling

Som vanlig bør Jarstein vokte buret fra start. I forsvar ser vi ikke for oss noen endringer. Meling bør få starte på venstre, med Ajer og Strandberg i midten, og Elabdellaoui på høyresiden.

Midtbanen bør i alle fall bestå av Normann, Berge og Ødegaard. Den siste plassen bør gå til enten Elyounoussi eller Hauge.

I angrep så vi at Haaland og Sørloth fungerte. Så lenge vi kan ha ball på midten og fordele den oppover er det ingen grunn til å gjøre noen endringer her heller.

Gjenstående kamper i Nations League 2020/21

Etter denne hjemmekampen er det to bortekamper som gjenstår i gruppespillet, mot henholdsvis Romania (15.11) og Østerrike (18.11). Kampene som skal avgjøre vinneren av denne Nations League-sesongen (bare League A). Det starter med semifinaler 6. og 7. oktober 2021, med finale og bronsefinale 10. oktober. Dersom Italia, Nederland eller Polen vinner sin gruppe i League A vil den nasjonen være vertskap for Nations League-sluttspillet.