San Siro San Siro - Foto: MIGUEL MEDINA / AFP

Milan – Juventus i Serie A

Det blir kamp om viktige poeng med Milan – Juventus i Serie A på onsdag. San Siro er stadion, og spenningen starter fra kl. 20:45.

Etter noen år lenger nede på tabellen befinner Rossoneri seg nå helt på toppen, med byrival Inter bare ett poeng bak.

Milan leder i skrivende stund Serie A, og satser på å holde tabelltoppen etter runden. Juventus befinner seg på 5.-plass og er 10 poeng bak, men har en kamp mindre spilt.

Se Milan – Juventus på TV og live stream

Historien og statistikken mellom Milan – Juventus

Lagene har møtt hverandre 202 ganger i Serie A, og det er Juventus som kommer foran på statistikken med 79 seire. Milan har 60 kamper med full uttelling, mens 63 kamper har endt med poengdeling.

Sist lagene møttes på San Siro vant Milan 4-2 etter å ha kjempet seg tilbake i kampen fra stillingen 0-2.

Det kan være verdt å notere seg at det ikke har blitt uavgjort i ligaen mellom disse lagene siden 25. februar 2012.

Forventede lagoppstillinger

Stefano Pioli må fortsatt holde Zlatan Ibrahimovic ute av troppen grunnet skade, og han går derfor glipp av det etterlengtede møtet med Cristiano Ronaldo. De to har til sammen scoret 24 mål denne sesongen, der Ronaldo står for 14 av de.

I tillegg til den svenske angrepsspilleren blir heller ikke Gabbia, Bennacer eller Saelemaeker å se på onsdag. Tonali er dessuten ute etter sin utvisning mot Benevento.

Rossoneri-treneren må derfor legge sin tillit i angrep til Calhanohlu og Castillejo, mens Rebic har blitt smittet med COVID-19. På midtbanen ser vi for oss at Kessie stiller, og vi skulle i tillegg sett at Krunic får spille, men også han har nå blitt bekreftet smittet. Vi håper selvfølgelig på et viktig innhopp fra Hauge, som nå kan få en plass i start 11-eren. Forsvarslinjen blir sannsynligvis med Kalabrien, Romagnoli, Kjaer og Theo Hernandez, med Donnarumma i mål.

Juventus startet året med seier over Udinese der deres angripende komponenter, nemlig Ronaldo, Chiesa og Dybala, scoret mål. Tap mot Milan vil brått gjøre det veldig vanskelig i kampen om ligatittelen i årets sesong.

Andrea Pirlo burde ha hele troppen tilgjengelig, men det er tvil om Alvaro Morata. Han var ute i forrige kamp og kjemper mot en mindre skade. Vi forventer at han stiller på benken da Dybala er et mer sikkert valg.

Juventus kommer inn på banen i en 4-4-2-formasjon med Chisa som er klare for å støtte Bianconeri-offensiven. Rabiot, Bentancur og McKennie kommer til å få i oppgave å styre midtbanen, mens backparet Bonucci/de Ligt har tilliten som midtstoppere med Danilo og Cuadrado på sidene.

Spenning med Milan – Juventus

Det er en veldig viktig kamp for både Milan og Juventus. Selv om Milan er det eneste laget som fortsatt ikke har tapt denne sesongen, så er Den gamle dame favoritter.