San Siro San Siro - Foto: MIGUEL MEDINA / AFP

Milan derby i Serie A

Det er mange år siden Milan derby i Serie A har hatt så stor betydning som det har før søndagens kamp. Lagene holder de to øverste plassene på tabellen, og dette resultatet kan være viktig for hvem som vinner Serie A.

Derby della Madonnina i inneværende sesong

Milan og Inter møttes nylig i kvartfinalen av den italienske cupen. Det var Zlatan som åpnet ballet med scoring etter 30 minutter. Vi fikk se de to store stjernene fra hvert lag, Zlatan og Lukaku, vise sine gode og mindre gode sider. Blant annet brøt det nesten ut et slagsmål ved pause.

Et kvarter ut i andre omgang fikk Zlatan sitt andre gule kort og ble sendt i garderoben. Noen minutter senere fikk Inter straffe som Lukaku utnyttet. Kampen ble avsluttet på spektakulært vis med et godt plassert frispark fra Christian Eriksen.

Da lagene møttes i ligaen var det Milan som vant 2-1.

To lag med god fart

Det er fortsatt 15 kamper som gjenstår etter denne, så løpet er ikke kjørt med tap. Det er uansett mye som står på spill, for laget som vinner ligger øverst i Serie A etter runden.

For øyeblikket er det Inter som ligger øverst, med ett poeng mer enn Milan. Roma, Juventus og Napoli sliter med å holde tritt med lederne.

Milan har bare 9 poeng på sine fem siste kamper etter seier mot Cagliari, Bologna og Crotone. Nederlagene kom mot Atalanta og Spezia.

Det ser nesten ut som hjemmetapet og det påfølgende tapet i cupen viser tegn på at Pioli trenger et større mannskap. Det kan være vanskelig å konkurrere mot troppene til Inter og Juventus, så da håper vi selvfølgelig på flere sjanser til Jens Petter Hauge.

Contes Inter har en liten fordel med at de ikke trenger å bruke krefter i Europa League. Med tanke på at de også røk ut av cupen til fordel for Juventus kan det bli en veldig dårlig sesong. Alt står på en god plassering i Serie A.

Inter er det laget som har scoret mest, med 54 mål på 22 kamper. De har også 13 poeng på fem kamper.

Lukaku vs Zlatan

Når Milan og Inter barker sammen på San Siro forventer vi mange scoringer. Lukaku har 16 mål og er toppscorer i ligaen sammen med Cristiano Ronaldo i Juventus. Like bak følger Zlatan som har 14 scoringer.

Som tidligere nevnt er det to storspillere som møtes, men vi skal heller ikke glemme Lautaro Martinez som har 11 mål i ligaen.

Pioli må hvile spillere etter Europa League-kampen mot Røde Stjerne, og da kan vi se et innhopp fra Mario Mandzukic.

Se Milan derby i Serie A på tv

Kampen starter på søndag 21. februar, fra kl. 15:00. Den vises på stream med TV2 Sumo og Strive, i tillegg til TV 2 Sport 1 og Strive Sport TV.