La Liga ball 2018 La Liga-ball fra 2018. Foto: Gabriel Bouys / AFP

La Liga 2020/21 – Hvem vinner?

Vi har kommet til La Liga 2020/21. Etter at Barcelona vant ligatittelen to ganger på rad var det Real Madrid sin tur til å ta tittelen forrige sesong. Sist de vant tittelen var det også under Zinedine Zidane. Det er som vanlig de to klubbene, Real Madrid og Barcelona, som forventes å kjempe om tittelen også den kommende sesongen. Bak de to gigantene forventer vi Atletico Madrid, i tillegg til Europa League-mesteren Sevilla som er favoritt til fjerdeplassen i følge spillselskapene.

La Liga på TV med tider og kanaler

Kan Real Madrid forsvare tittelen?

Zinedine Zidane sitt comeback ble en suksess da han klarte klore seg til nok et ligagull med de hvitkledde. Før den kommende sesongen har han ikke vært svært aktiv på overgangsmarkedet, men Martin Ødegaard har blitt hentet hjem til hovedstadbyen. Vi forventer at det også kan komme flere signeringer. James Rodriguez gikk til Everton, Achraf Hakimi gikk til Inter, og ytterligere noen mindre navn har forlatt klubben.

Hvem eller hvilke som eventuelt blir vervet gjenstår å se, men vi gleder oss mest til den norske unggutten. Han hadde en særdeles god sesong i Real Sociedad og vi forventer at han får litt spilletid. En som derimot ikke er garantert spill er Gareth Bale, som det virker klubben ikke vil ha noe med å gjøre. Det har vært mange overskrifter den siste sesongen rundt Waliseren. Spørsmålet er bare hvem som er villige til å betale den lønnen som 31-åringen krever i dag. Han tjener tross alt rundt 6,8 millioner kroner i uken.

Uansett hvem som blir signert har Real Madrid et lag som trolig er i stand til å forsvare tittelen. Med stjerner som Eden Hazard, Raphaël Varane, Toni Kroos, Karim Benzema, Casemiro, Thibaut Curtois og mange flere er det en kvalitet med styrker på alle fronter. Med Ødegaard får i tillegg Zidane et alternetiv på den offensive midtbanen.


Kan Barcelona komme seg ut av stormen i La Liga 2020/21?

FC Barcelona er en klubb som har fått mye spalteplass den siste måneden. Etter fiaskoen med 2-8-tap mot Bayern München i Champions League-semi’n begynte det å gå rykter om lagets største stjerne, Lionel Messi, og at han ville forlate klubben. En faks fra vinneren av seks Ballon d’Or bekreftet at han ble værende.

Ettersom det var et krav å betale 7,7 milliarder kroner eller en alternativ rettslig prosess å frigjøre han fra kontrakten gikk argentineren selv ut med sin beslutning om å bli værende. Beslutningen gjør at Barcelona nå får beholde sin store stjerne i en sesong til.

La Liga offisielt kampprogram

Til tross for at Messi blir værende er det store spørsmålet hvordan det går å samarbeide med klubben. Klubbpresident Josep Matia Bartomeu gir ikke uttrykk for å være den mest populære etter hans seks år i klubben. Misslykkede signeringer og lite popularitet bland nøkkelspillere gjør Bartomeu til en svak kandidat under valget om klubbpresident i mars 2021.

Trenertrøbbel

Etter det pinlige tapet mot Bayern München i Champions League fikk trener Quque Setien sparken, og kort tid senere ble Ronald Koeman presentert som ny hovedtrener. Den tidligere stjernen har seks sesonger og 192 kamper for Barcelona på beltet.

Hans meritter som spiller er det ikke noe feil med, med EM-gull, fire La Liga-titler og 1 tittel i datidens Champions League. Som trener har det derimot ikke vært samme resultater. Han har vunnet ligaen med Ajax og PSV, men det har ikke blitt noen titler etter 2006/07. I Everton fikk han sparken etter svake resultater, og selv om det gikk bedre i Nederland er det en del skepsis rundt hvordan han kan klare seg i en gigantisk klubb som Barca. Han vil få hjelp fra Henrik Larsson som har blitt ansatt som hjelpetrener. Larsson har også forhistorie i klubben, og har trent både Falkenberg og Helsingborgs IF i Allsvenskan.

Koeman har fått forsterkninger til laget for over en milliard kroner. Den største signeringen er 30 år gamle Miralem Pjanic som kom fra Juventus for €60 millioner. I tillegg kom Trincao fra Braga, Matheus Fernandes fra Palmeiras, og Pedri fra Palmas. Spørsmålet er, er det nok til å vinne ligatittelen foran Real Madrid?

Atletico Madrid går for topp tre igjen

Til tross for at Atletico Madrid ikke har samme status som sine to konkurrenter er det imponerende å se hvordan de har etablert seg i toppen. Siden 2012/13-sesongen har Atletico havnet utenfor topp tre én gang, og har dessuten tatt en ligatittel og to andreplasser i samme periode. I forrige sesong havnet de på tredjeplass, men da manglet det 17 poeng opp til mesteren.

Diego Simeone har ikke mistet noen viktige spillere før sesongen, og har skrevet kontrakt med Alvaro Morata som tidligere var i klubben på lån. 27-åringen hadde en prislapp på ca €56 millioner. Også den kroatiske keeperen Ivo Grbic har blitt hentet for å få mer styrke.

Dersom alt klaffer for Atletico denne sesongen kan de lenge være med å kjempe, men det virker usannsynlig at de er sterke nok til å løfte pokalen.

Kan Sevilla true topp 3?

Sevilla vant Europa League for sjette gangen etter å ha slått Inter for en drøy måned siden. I La Liga ble det en fjerdeplass, bare slått med målforskjell. Før La Liga 2020/21 har de klart å beholde sine viktige spillere, samtidig som de har forsterket troppen med Suso fra AC Milan, Oscar Rodriguez fra Real Madrid, i tillegg til Ivan Rakitic fra FC Barcelona.

Om det holder til en bedre plassering enn forrige sesong er uklart, og spørsmålet er om troppen kan oppnå like gode resultater i Champions League som La Liga. Dessuten ryktes det at Lucas Ocampos kan forsvinne. 26-åringen ryktes til Wolves med sine økonomiske Premier League-muskler, og da kan det være vanskelig for Sevilla å beholde den offensive høyrekanten.

Hvem rykker ned?

Det finnes en hel del lag som risikerer å spille på et lavere nivå etter denne sesongen. Elche er «favoritt» til å ligge sist på tabellen etter 38 runder, der de kan få selskap av Cadiz og Huesca. Også klubber som Alavés, Eibar, Levante og Valladolid forventer en tøff sesong. Det er alltid de tre nye lagene som vi forventer får det vanskeligst.

Hvem blir toppscorer?

Lionel Messi har blitt toppscorer fire år på rad. Nå er det bekreftet at han blir værende i Barcelona, og om han fortsatt klarer å holde moralen oppe er det sannsynlig at han blir toppscorer i La Liga 2020/21. Real Madrid sin Karim Benzema og Eden Hazard kan også være truende her, sammen med Antoine Greizmann. Også Alvaro Morata kan sikte seg inn på en del scoringer.