FIFA Klubb-VM 2019 – Program

 Foto: AFP 

Klubb-VM 2019 avholdes i Qatar mellom den 11. desember og 21. desember 2019. Kampene skal spilles på to forskjellige idrettsarenaer i hovedstaden, Doha. Som vanlig lover de spenning og gode kamper.

Hva er FIFA?

FIFA, eller Fédération Internationale de Football Association, er en ideell organisasjon som beskriver seg selv som det styrende organ for fotball, futsal, sandfotball og efotball. Organisasjonen ble grunnlagt i 1904, og grunnleggerne var fotballforbundene til Belgia, Danmark, Frankrike og Nederland.

I utgangspunktet skulle FIFA overse internasjonale konkurranser mellom medlemdslandene, og de var det bare åtte av. I dag har foreningen totalt 211 medlemmer, derav nasjonale forbund fra alle kontinenter, og er ansvarlig for å organise noen av verdens største fotball-arrangementer.

FIFAs målsetting

Organisasjonen har flere mål, der den kanskje viktigste er å gi fotball en vekst i internasjonal sammenheng. FIFA vil også forsikre at fotball er tilgjengelig for alle, og bidra til økt integritet og fair plan.

Organisasjonen genererer inntekter fra store sponsoravtaler, og for fjoråret hadde de en inntekt på $4.6 milliarder. Ikke overraskende med tanke på at de er ansvarlig for det største som finnes av internasjonale turneringer.

FIFAs ledelsesstruktur

FIFA har sitt hovedkvarter i Zürich, og deres styrende organ er FIFA-kongressen. Kongressen er bygd opp av representanter fra de forskjellige medlemsassosiasjonene. Hvert medlemslands forbund har en stemme, og kongressen møtes en gang i året.

FIFA-kongressen legger opp organisasjonens lover og regler, i tillegg til at de er ansvarlig for hvordan de blir implimentert. De velger en FIFA-president, generalsekretær og andre medlemmer av FIFA-rådet. Et nytt valg avholdes etter hvert år det har vært fotball-VM.

FIFA-rådet er organisasjonens beslutningsorgan. I rådet sitter det 37 personer som blant annet er ansvarlig for hvilken nasjon som skal få arrangere fotball-VM.

FIFA arrangerer de neste to turneringene i Qatar

I år er den 16. gangen FIFA Klubb-VM blir avholdt.

Det tok tid før FIFA kunne avsløre hvilket land som skulle være vertskap under FIFA Klubb-VM, men den 3. juni kunne de annonsere at Qatar skal arrangere de neste to turneringene. Disse turneringene vil bli sett på som en test frem mot fotball-VM i 2022.

Selv om det nå skal arrangeres i det minste landet så langt, så lover FIFA at Klubb-VM i Qatar 2019 vil by på en spennende turnering. Med deltakende lag som skal gå mot hverandre i moderne idrettsarenaer lover FIFA en «turnering uten sidestykke«. Og om noen få dager skal lagene kjempe om tittelen som verdens beste klubblag.

I utgangspunktet skulle kampene bli spilt på tre forskjellige arenaer, Jassim bin Hamad Stadium, Khalifa International Stadium og nye Education City Stadium. Sistnevnte har ikke blitt ferdigstilt i tide, og det er forventet at den ikke vil være klar før tidlig 2020. Derfor ble kampene som skulle spilles der flyttet til Khalifa International Stadium. Om alt går etter planen vil FIFA ta VM til Qatar i 2022, og da vil nok Qatar kunne bruke den nye stadion.

FIFA Klubb-VM 2019, kampprogram

1. runde

Ble spilt den 11. desember på Jassim Bin Hamad Stadium.

  1. Al-Sadd Sports Club 3 – 1 Heingène Sport

2. runde

Ble spilt den 14. desember på Jassim Bin Hamad Stadium.

  1. Al Hilal FC 1 – 0 Espérance Sportive de Tunis
  2. Monterrey 3 – 2 Al-Sadd

5.-plass

Ble spilt den 17. desember på Khalifa International Stadium.

  1. Al-Sadd – Esperance

Semifinale

Ble spilt den 17. desember på Khalifa International Stadium.

  1. CR Flamengo – Al-Hilal

Ble spilt den 18. desember på Khalifa International Stadium.

  1. Monterrey – Liverpool FC

3.-plass

Spilles den 21. desember, kl. 15:30 på Khalifa International Stadium.

  1. Monterrey – Al-Hilal

Finalen av FIFA Klubb-VM

Spilles den 21. desember, kl. 18:30 på Khalifa International Stadium.

  1. Liverpool – Flamengo

Hvordan du ser FIFA Klubb-VM 2019

Kampene for klubb-VM ser du direkte med VG+. Registrerer du din konto med VG+ får du i tillegg mye annen spennende sport å følge med på.