fotball Foto: Unsplash

Eliteserien: før runde 10

Etter en tre uker lang landslagspause er det endelig igjen duket for en full runde i Eliteserien. Før pausen så vi blant annet Viking snuble mot Godset, Molde sette regjerende mester Glimt på plass på Aker Stadion, mens Rosenborg utklasset Vålerenga i hovedstaden med hele 4-0. Fagermo har nok hatt litt av hvert å tenke på under pausen…

Denne helgen kan vi blant annet se fram til stormøtet Lillestrøm – Rosenborg, formlaget Molde borte mot Odd, og tabelljumbo Kristiansund som får besøk av et Bodø/Glimt som befinner seg i en aldri så liten formdupp.

Runde 10 i Eliteserien:

Lørdag 18. juni:

16:00 Sarpsborg 08 – Strømsgodset

18:00 Kristiansund – Bodø/Glimt

Søndag 19. juni:

18:00 Jerv – HamKam

18:00 Lillestrøm – Rosenborg

18:00 Odd – Molde

18:00 Tromsø – Haugesund

18:00 Viking – Sandefjord

20:00 Aalesund – Vålerenga

Se her for full oversikt over helgens runde på TV og stream.


Rundens høydepunkter:

Kristiansund – Bodø/Glimt

Alt som kan gå galt har gått galt for vertene så langt denne sesongen. Som om ett fattig poeng på syv kamper ikke var nok ble laget også rammet av et sykdomsutbrudd like før landslagspausen, noe som gjorde at laget måtte utsette to kamper. Før det hadde de rukket å tape tre strake kamper, noe som gjør at de ligger 6 poeng bak nestjumbo Jerv før runden.

På lørdag får de ingen ringere enn den regjerende mesteren Glimt på besøk. Normalt sett ville dette sett ut som rått parti, men gjestene har heller ikke fått noen pangstart på den nye sesongen. De har faktisk bare én seier på de seks siste kampene, noe som gjør at bodøværingene for øyeblikket er helt nede på en 8. plass på tabellen. Opp til serieleder LSK har det allerede rukket å bli 11 poeng, så tre poeng her er et must for de gules gulldrøm.


Odd – Molde

Et lag som derimot virkelig har begynt å få opp dampen er Molde. Romsdalingene har måttet se seg slått av Glimt to sesonger på rad, men nå virker de å ha funnet gullformen for alvor. Etter kollapsen mot Viking har Erling Moes gutter tatt fem seire på rappen, deriblant overbevisende 3-1 mot Glimt i siste runde. Blåtrøyene befinner seg nå bare to poeng bak teten, og med litt flyt kan de overta tabelltoppen etter helgen.

Odd har klart å riste av seg en rekke med fire strake tap, og kan se tilbake på to seire på de tre siste kampene. Begge har derimot kommet på bortebane, noe som betyr at ‘Paco’ Johansen ikke har kunnet juble for tre poeng i Skien siden midten av april. Telemarkingene er i tillegg blant ligaens minst målfarlige med bare 9 nettkjenninger til nå, og de har gått målløse av banen i fire av sine seks siste kamper. Null scoringer er som kjent ikke nok til å vinne fotballkamper…


Lillestrøm – Rosenborg

Rundens absolutte godbit spilles på Åråsen på søndag, hvor serieleder LSK får besøk av RBK. “Fugla” bare fortsetter å imponere, og de har enda til gode å tape en kamp i 2022. Både framover og bakover stemmer det for Lillestrøm – deres 21 scoringer er delt mest, mens ingen kan matche deres fattige 7 baklengs. Den nå gulkledde trønderduoen Åsen og Helland vil være ute etter å gi gamleklubben et skudd i baugen i toppstriden, samtidig som de selv sementerer sin ledelse.

Trønderne har hatt en særdeles ujevn start på sesongen, men med 8 poeng på sine fire siste kamper kryper de sakte men sikkert oppover på tabellen. Forspranget fram til tettrioen er dog allerede på 7 poeng, så det begynner å haste for Rekdal om han vil få heng på toppen. Om forrige runde er noen pekepinn skal man derimot begynne å ta RBK på alvor: da forlot de Oslo med tre poeng etter en knusende 4-0 seier mot Vålerenga. Kan de gjenta den prestasjonen nå som de er tilbake i hovedstadsområdet?


Tabellen: