fotball eliteserien Foto: Unsplash

Eliteserien 2021

Det er fem måneder siden vi så Eliteserien, og nå gleder vi oss til at Eliteserien 2021. Sesongen sparkes i gang den 9. mai, men det er ikke alle lagene som skal spille. Noen kamper fra første runde har blitt flyttet til juli.

Serien skulle opprinnelig starte i påskehelgen, men ble flyttet til første helgen i mai. Deretter ble den igjen flyttet. Nå håper vi på lavt smittetrykk og at vi etter hvert skal få lov til å gå på fotballkamp igjen.

Favoritt til å vinne Eliteserien 2021

Selv om Bodø/Glimt var tilnærmet ustoppelige forrige sesong er det Molde som er favoritter i år. Det skal bli en spennende sesong fra start til slutt. Rosenborg og Vålerenga kan også være med å kjempe om gullet og Europa-plassene.

Lagene som ifølge spillselskaper blir liggende nederst på tabellen er Mjøndalen, Sandefjord og Tromsø.

Slik spilles første runde av Eliteserien 2021

Det har vært fokus på at klubber som har hatt treningsnekt ikke skal møte klubber som har fått mange treningskamper i oppkjøringen. Videre er det tatt høyde for at noen lag skal spille i UEFA-turneringer. Mange kamper blir tilnærmet lokaloppgjør i første runde, og det byr på mye spenning.

Tromsø – Bodø/Glimt

Tromsø har funnet veien tilbake til Eliteserien etter at de rykket ned i 2019. De skal sette seg i bussen og reise over til Bodø der fjorårets suverene seriemester venter. Glimt har hatt en god oppkjøring, vært på treningsleir i Spania og stiller sterkt i år.

Kampstart: 9. mai, kl. 18:00

Molde – Kristiansund

Det endte med poengdeling på Aker stadion da Kristiansund var innom i 2020. Det var den eneste hjemmekampen som endte med uavgjort for Molde, selv om de lå an til å tape helt frem til Aursnes sin scoring på tampen av kampen.

Kampstart: 9. mai, kl. 18:00

Viking – Brann

Viking vant 2-0 sist de møtte Brann, men først hadde Brann slått Viking 3-0 i Bergen. Kåre Ingebrigtsen starter sin 2. sesong i sjefsstolen etter at han tok over i august 2020. Han skal opp mot Morten Jensen og Bjarte Lundheim Aarsheim som deler sjefsstolen i Viking.

Kampstart: 9. mai, kl. 18:00

Odd – Sandefjord

Norges eldste eksisterende fotballklubb starter sesongen mot Sandefjord slik de gjorde i 2020. Nå skal Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegström, som likestilte hovedtrenere, gjøre sitt for at årets første trepoenger kommer i sesongåpningen mot Odd.

Kampstart: 9. mai, kl. 18:00

Vålerenga – Rosenborg

To av lagene som stiller sterkt i år er Vålerenga og Rosenborg. Det gir oss en god avslutning på kvelden. Sist lagene møttes på Intility Arena endte det med 1-0-seier til Dag-Eilev Fagermo sine menn. Nå får vi se hva Åge Hareide har fått til når han går inn i sin andre sesong som hovedtrener for RBK.

Kampstart: 9. mai, kl. 20:00

Dette var kampene som spilles fra første runde den 9. mai, og det er mange spennende runder vi ser frem mot. Gå ikke glipp av en kamp fra Eliteserien 2021 med TVkampen.

© TVkampen.com – Fotball på TV