Foto: Unsplash

Den tyske supercupen: Dortmund – Bayern München

Onsdag den 30. oktober var det duket for den tyske supercupen mellom Dortmund og fjorårets seriemestere, Bayern München. Det var innført strenge tiltak og kampen ble spilt for tomme tribuner.

Resultat: Dortmund 23 Bayern München

Haaland sendte en målgivende pasning på første mål, i tillegg til å score det andre målet før han ble byttet ut etter rundt en time spilt.

Bakgrunn for supercupen

Siden 2010 har supercupen tradisjonelt blitt arrangert før starten av den nye Bundesliga-sesongen. Kampen spilles mellom de regjerende seriemesterne og vinnere av DFB-cupen. Ettersom Bayern vant begge er det andreplass i ligaen som trår inn på motstandernes banehalvdel, og derfor vil vi se Dortmund og Haaland som skal kjempe mot de tyske gigantene.

Borussia Dortmund med unge spillere

Dortmund fikk en god start på sesongen etter å ha vunnet 3-0 mot Borussia Mönchengladbach. Lucien Favre har et ungt lag med spillere som får til mye med ball. Her i Norge er det spesielt Braut Haaland som bygger det meste av interessen, men i tillegg kan vi se talenter med Jude Bellingham og Giovanni Reyna (17 år) og Jadon Sancho som i likhet med Haaland er 20 år.

Med unge spillere følger det også en risiko. Det kunne vi se i kampen mot Augsburg. På statistikken så det mørkt ut, og det kan virke som flyten i spillet må forbedres betraktelig om de skal utfordre fjorårets seriemestre.

Trippel-vinner: Bayern München

Etter en formidabel start på sesongen sto Bayern med 8-0 i målforskjell etter første kamp mot Schalke. Det er igjen et stort favorittstempel for at den bayerske offensiven med mangfold løfter trofeet på slutten av sesongen. Nå har de i tillegg hentet Leroy Sané, og vi kan fort trekke sammenligninger mellom Sané og Gnabry, mot den uforglemmelige Robben/Ribery-duoen. Etter at de vant Champions League møtte de også Europa League-vinnerne Sevilla til kamp, og på statistikken var det ingen tvil om hvem som var best.

I likhet med Dortmund led også Bayern et tap i andre serierunde da de spilte mot Hoffenheim. De gikk ubeseiret gjennom forrige sesong, men var slitne etter 120 minutter mot Sevilla bare få dager før.

Gitt forutsetningene blir det spennende på onsdag, og vi krysser fingrene for at Dortmund klarer å holde følge med Bayern når de møtes på Allianz Arena.

Sånn ser du kampen

Den tyske supercupen kan du se på Viaplay og Vsport 1 fra klokken 20:30 på onsdag.