Boksering hvor Mike Tyson vs Jones Jr skal kjempe

Tyson vs Jones Jr – Det ultimate comeback

Natt til søndag blir det eksplosivt med Tyson vs Jones Jr fight! To legender som gjør sitt comeback, og dette blir uten tvil en natt vi sent vil glemme.

Fighten er over åtte runder av to minutter uten dommere rundt ringen. Det betyr at ingen vinner bli kåret. Det er ikke lov å gjøre som Tyson har gjort så mange ganger før; å slå knock-out på motstanderen.

Se Tyson vs Jones Jr på TV og live stream

Tyson vs Jones Jr – Et spennende kort

På kortet skal Badou Jack møte Blake McKernan. Jack er den eneste svenske bokseren som har blitt verdensmester i to forskjellige vektklasser. Han er i en alder av 37 år på jakt etter en ny tittelkamp.

– Jeg er klar for å vise min motstander at jeg er på et annet nivå enn han er. Jeg dedikerer kampen til min stiftelse (Badou Jack Foundation) og alle flyktningbarn. Jeg håper at Tyson og Jones Jr kommer seg uskadet fra kampen, sier Badou Jack til Viaplay Sverige.

Å komme uskadet fra kampen er på forhånd planlagt, for i tillegg til at knock-outs ikke er lov, så vil kampen umiddelbart stoppes dersom en av fighterne kutter seg.

Historiske fightere

Mike Tyson slo igjennom på 1980-tallet ved å skremme hele tungvektsklassen. Den unge kraftpakken fra Brooklyn, New York innledet sin karriere ved å slå ut sine 19 første motstandere, ofte spektakulært og brutalt.

I 1986 var Iron Mike, i en alder av 20 år, tidenes yngste verdensmester i tungvekt da han slo knockout på Trevor Berbick. Bokse- og idrettsverden hadde fått en ny superstjerne.

I løpet av en noe skandaleomsust karriere skulle Tyson miste, men senere gjenerobre tungvektstittelen før han la opp i 2005. Det endte på 50 seire over 56 fights, der 44 endte med at motstanderen gikk ned for telling.

På et annet nivå

Til tross for at Tyson-Jones Jr er en oppvisningskamp over åtte runder betyr det ikke at bokserne kommer til å være forsiktige mot hverandre.

– Jeg må være i form, hvordan skal jeg ellers forsvare meg om han slipper sine bomber? Jeg kan ikke forvente at dommeren beskytter meg, sier Jones Jr til Sky Sports.

Jones Jr klarte i løpet av en glimrende karriere å bli verdensmester i ikke mindre enn fem vektklasser, fra mellomvekt til tungvekt.

Viser form og eksplosivitet

Tyson har rukket å bli 54 år gammel, mens Jones Jr har fylt 51.

Mike Tyson har vært generøs med å dele kort treningsvideoer og bilder der han åpenbart er i god form med mye eksplosivitet. Hva det er verdt når gongongen går mot Jones Jr er det ingen som vet.

Det er uvissheten rundt det hele som er triggeren for boksingspublikummet. Hvilken form de er i og hvor mye som er igjen fra glansdagene bygger mye spenning rundt møtet.

Som opplading før kampene sender Viaplay boksestudio tidligere på kvelden med gjester, reportasjer og analyser. Arrangementet fra Los Angeles med Tyson vs Jones Jr på TV inngår i Viaplay sin ordinære sportspakke.

Til Viaplay