Fury vs Wilder Foto: Attentie Attentie | Unsplash

Fury vs Wilder III – En gang for alle

Grytidlig på morgenen den tiende oktober skal det avgjøres, for da går Fury vs Wilder III av stabelen i Las Vegas. Det står om WBC-beltet (World Boxing Council) i tungvekt. Dette blir tredje og sannsynligvis sist gang disse kjempene møtes i bokseringen.

Fury vs Wilder I og II

Det første møtet fant sted i USA i desember 2018. Kampen varte hele tiden ut, og ble til slutt bestemt som uavgjort. En kontroversiell beslutning da mange anså at Fury hadde gjort tilstrekkelig for å vinne. Tyson Fury vant unektelig flest runder i fighten, men havnet i matten ved to anledninger; en gang i niende, og en gang i tolvte runde.

Det andre møtet gikk av stabelen 22. februar 2020, og det var Tyson Fury som vant i den syvende runden. Det skjedde ved at Wilder sitt hjørne kastet inn håndkledet for å unngå store skader på sin utøver. Kampen var dominert av Fury fra start til slutt. Med raske jabber og velplasserte kraftslag danset han rundt en vilt svingende Denotay Wilder.

Fury vs Wilder III – The Gyspsy King mot The Bronze Bomber

Før det tredje møtet er det Tyson Fury som er den store favoritten, der oddssettere gir han 1.30 i odds. Briten har aldri tapt en proffkamp i boksing, og er ifølge ham selv i sitt livs absolutt beste form. Fury har selv sagt at han regner med å kjøre over Wilder, og til slutt slå han ned på en spektakulær måte.

Denotay Wilder går inn i kampen som underdog med 3.50 i odds. Det er ikke vanlig for bokseren fra Alabama. Før fighten har Wilder byttet hovedtrener til Malik Scott, en av Wilders tidligere rivaler som han slo ut i første runde da de møttes i 2014.

Wilder gjort så mye ut av seg i sine pressekonferanser, noe Fury har tolket som en svakhet. Fury påstår at Wilder har tatt kampen av feil grunn – penger.

Wilder er som nevnt underdog, men man kan aldri være sikker. Det er noen voldsomme krefter som ligger i disse slagene, og det holder med et ikke så halvgærent slag for at Fury skal havne i ubalanse.

Fury vs Wilder – Når og hvor vises fighten?

Viaplay har studiosending fra kl. 22:00, før underkortet går i gang rundt kl. 03:00 norsk tid, natt til søndag 10. oktober. Hovedkortet starter kl. 03:00. Det er sannsynlig at Fury vs Wilder III starter rundt kl. 05:00 norsk tid.

Hvor arrangeres kampen?
Arrangementet går av stabelen i T-Mobile Arena, i «The Boxing Capital of the World» – Las Vegas

Hvordan kan jeg se Fury Wilder på tv og live stream?
Hovedkortet var tilgjengelig på Viaplay, og det var derfor nødvendig å kjøpe kampen uavhengig av hvilken Viaplay-pakke du har.