Tottenham Hotspur Stadium (Photo by Daniel Leal / AFP)

Før PL-runde 20: Klart for derbyhelg

Vi har kommet til PL-runde 20, hvor helgen blant annet kan by på derby i både Manchester og Nord-London. Hvem vil få mest å juble for i runden som kommer?

18+ | Spill ansvarlig

Manchester United – Manchester City

📅 14.01.23 kl. 13:30
📺 V Sport Premier League
🏟️ Old Trafford

Blant høydepunktene i PL-runde 20 finner vi Manchester-derbyet på Old Trafford lørdag formiddag. ‘The Red Devils’ viser gryende form med fire strake ligaseire, samt avansement i både FA-cup og ligacup.

Ten Hags mannskap har klatret opp til 4. plass på Premier League-tabellen, og før runden ligger de bare fire poeng bak sine lyseblå rivaler. Skulle de lykkes med å ta tre nye poeng i derbyet vil det være første gang siden april 2021 at de har vunnet fem strake PL-kamper.

Manchester City på sin side har hatt en mer blandet start etter VM-pausen. De rotet vekk to poeng hjemme mot Everton like før nyttår, og i midtuken røk de overraskende ut av ligacupen mot Southampton.

Forrige ligakamp endte dog med en sterk 1-0 seier borte mot Chelsea, og med Arsenals poengtap har luken opp til toppen minsket til 5 poeng. ‘The Cityzens’ har i tillegg vunnet fire av de fem siste Manchester-derbyene, inkludert fem av syv siste møter på Old Trafford. Skal Pep og co holde følge i tittelkampen trengs en ny triumf på lørdag.

Brighton – Liverpool

📅 14.01.23 kl. 16:00
📺 V Sport Premier League
🏟️ Amex Stadium

Ting har begynt å løsne for Brighton under Roberto De Zerbi. Etter VM-pausen har de blant annet slått Everton 4-1 borte i ligaen og Middlesbrough 5-1 borte i FA-cupen. Om de fortsetter den målformen kan de fort klatre videre på Premier League-tabellen, hvor de foreløpig ligger på 8. plass.

Bare ett poeng foran ‘The Seagulls’ finner vi Liverpool, som fortsatt sliter med ujevne prestasjoner. Laget hadde fire strake seire i ligaen, før man røk med 3-1 borte mot Brentford forrige runde.

Sist helg måtte de også nøye seg med uavgjort i FA-cupen hjemme mot Wolverhampton, som betyr omkamp og et kampprogram som fylles opp stadig mer. Klopp og co har hele syv poeng opp til CL-plassene, så det trengs en seier på sørkysten for å holde følge med teten.


Chelsea – Crystal Palace

📅 15.01.23 kl. 15:00
📺 TV3+, V Sport Premier League
🏟️ Stamford Bridge

Det første av to London-derby på søndag finner vi på Stamford Bridge. Chelsea-trener Graham Potter har hatt en krisestart på 2023; året startet med uavgjort borte mot Nottingham Forest, så to strake tap mot Manchester City i hhv. PL og FA-cup. I midtuken røk de 1-2 borte mot Fulham, hvor nysignering Joao Felix pådro seg rødt kort.

Den svake formen gjør at laget er helt nede på 10. plass på Premier League-tabellen og 10 poeng bak topp 4, noe som er langt unna ambisjonene til London-klubben. Om de ikke klarer å komme tilbake på vinnersporet snart kan det begynne å spøke for Potter i sjefsstolen til ‘The Blues’ …

Motstander Crystal Palace har heller ikke store formen å vise til, med tre tap på sine fire siste kamper. Vieiras mannskap har enn så lenge trygg avstand til bunnstriden, men de vil nok gjerne se flere seire også i Sør-London. Å snu trenden allerede i helgen blir ikke lett, ettersom de har hele 11 strake tap innbyrdes mot Chelsea!

Tottenham – Arsenal

📅 15.01.23 kl. 17:30
📺 V Sport Premier League
🏟️ Tottenham Hotspur Stadium

PL-runde 20 avsluttes i Nord-London, hvor det er duket for et spennende derby og toppkamp.

Tottenham skuffet med ett poeng på to kamper etter VM-pausen, men har siden slått tilbake med 4-0 over Crystal Palace i PL og 1-0 over Portsmouth i FA-cupen. Poengtapene har derimot gjort at Conte og co har ramlet ned til 5. plass, og befinner seg hele 11 poeng bak erkerivalen før runden.

Arsenal troner fortsatt i ensom majestet på toppen av Premier League-tabellen, men måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot Newcastle forrige runde. Det var første gang i årets sesong at de ikke vant på eget gress, og luken ned til nærmeste konkurrent har dermed krympet til 5 poeng.

Innbyrdes er det interessant å merke seg at hjemmelaget har vunnet samtlige av de seks siste PL-oppgjørene. Kan Tottenham gjøre den statistikken til skamme og blande seg inn igjen i kampen om de høyeste tabellplasseringene?

18+ | Spill ansvarlig