• 27 lør
  • 28 søn
  • 29 man

UEFA Conference League på TV og Live Stream

UEFA Europa Conference League (UECL), også kjent som bare Conference League, er en årlig turnering i fotball for klubblag, rangert på nivået under Champions League og Europa League. Turneringen er åpen for alle europeiske klubber med kvalifisering basert på resultater fra hjemlig liga og cup den foregående sesongen. West Ham vant turneringen i 2022/23 etter å ha slått Fiorentina i finalen. Se alle Conference League kamper på tv og live stream med vårt program.

18 apr

i dag, torsdag

Tidligere kamper i dag

Kvalifisering til Conference League

Antall lag som kommer med i kvalifiseringen er basert på hver enkelt liga sin rangeringen i UEFA koeffisienten. Slik er fordelingen av plasser i kvalik:

• Nasjoner rangert 1 til 5 får en plass
  • Nasjoner rangert 6 til 15 får to plasser
  • Nasjoner rangert 16 til 50 får tre plasser
  • Nasjoner rangert 51 til 55 får to plasser
  • Liechtenstein som ikke har en nasjonal liga gir sin plass til cupvinner

Antall plasser for Norge i Conference League

Norge er etter 2022/23-sesongen rangert som nr. 16 på koeffisient-rankingen og får derfor tre plasser til Conference League.

I debutsesongen 21/22 imponerte Bodø/Glimt stort i turneringen, hvor de nådde helt til kvartfinale. I fjor var Molde i gruppespillet, hvor de endte på 3. plass. For sesongen 2023/24 skal Glimt, Rosenborg og Brann spille kvalifisering til turneringen.

Antall lag i kvalik til Conference League

Første runde av kvalifiseringen inneholder 62 lag, der halvparten går videre til andre runde. Dette er cupvinnere og lag som endte på 2.- og 3.-plass i ligaer som er rangert 30-55.

I andre runde blir de 31 lagene møtt av 59 lag som ikke er vinnere fra nasjonale ligaer, også kjent som hovedvei. I tillegg skal 13 lag som røk ut av første runde til Champions League-kvalik og tre lag fra de innledende rundene møtes for å kjempe om 10 plasser til tredje runde - dette er kjent som mestervei. Disse har tidligere endt opp i Europa League-kvalifiseringen.

I tredje runde av kvalik til Conference League skal de 10 som gjenstår fra mestervei bli til 5. I tillegg skal de 45 som kom fra 2. runde fortsette å spille, med 9 lag nye lag i hovedvei.

I playoff til Conference League skal mestervei-lagene møte fem lag som røk ut av tredje kvalik-runde til Europa League. De 27 som gikk videre fra hovedvei skal spille playoff mot 5 lag fra bedre rangerte nasjoner og tre lag som røk i tredje kvalik-runde av Europa League sin hovedvei.

Gruppespill i Conference League

Når gruppespillet starter er det med fem lag fra Mestervei fra kvaliken, 17 lag som vant sine kamper i play-off fra hovedvei, og 10 lag som ikke kom seg gjennom playoff til Europa League. Det er totalt 32 lag som er med i gruppespillet, fordelt med 4 lag i åtte grupper. Trekningen for gruppespill i Conference League 23/24 finner sted 1. september. Lagene som vinner sin gruppe går direkte til sluttspill, mens 2.-plassene skal spille om de siste sluttspillplassene sammen med 8 lag som endte på tredjeplass i gruppespillet i Europa League.

Sluttspill UEFA Europa Conference League

I sluttspillet er det 8 lag som går direkte videre fra gruppespillet og 8 lag som tar seg videre fra det innledende sluttspillet, og deretter går det slag i slag frem til Conference League-finale.

Finalen i Conference League 2024 skal spilles 29. mai 2024 på Agia Sophia Stadium i Athen, Hellas.