Liverpool er favoritter i CL-finalen – slik får du 2.00 i odds på seier til the Reds

Å komme til Champions League-finalen har vært en episk reise for Spurs og Liverpool. Jürgen Klopps lag kom seg videre fra Dødens gruppe med et nødskrik ved å overliste Napoli i den siste kampen takket være en superredning av Alisson, før de oppstod fra de døde med den spektakulære 4-0-seieren mot Barcelona i semifinalen. Som om at Liverpool slo Barcelona ikke var utenkelig nok, var Spurs gjenoppvåkning i andre omgang mot Ajax kanskje enda mer usannsynlig. Dette er Liverpools andre Champions League-finale på rad. I Kiev i fjor var de fornøyde med å være i finalen, men denne lørdagen entrer de Wanda Metropolitano for å vinne. Mens Tottenham er en verdig finalist er Liverpool ikke bare et sterkere lag enn det var i fjor, men også bedre enn Spurs. Hvis du har troen på Liverpool kan du på slutten av denne artikkelen lese hvordan du kan forandre kun 100 kroner til 1200 NOK.

Bedre enn laget som spilt i Kiev

Årsaken til at Liverpool har en umiddelbar mulighet til å sette skapet der det skal stå kun 12 måneder etter 3-1-tapet mot Real Madrid, finner man mellom målstengene. I fjor satte Liverpool ny overgangsrekord for en keeper da de hentet Allison fra Roma for 56,25 millioner euro. Den brasilianske landslagskeeperen har vært en solid oppgradering sammenlignet med den usikre Lorius Karius, hvis manglende evne til å ta Gareth Bale’s skudd fra 37 meter gjorde det umulig å ta igjen Madrids 2-1-ledelse. Uten Allisons beslutninger om å stanse Lionel Messi, Jordi Alba, Philippe Coutinho og Luis Suaraz, ville semifinalens andre oppgjør mot Barcelona ikke ha kommet inn i Anfield-historien som et historisk comeback, men som en grusom leksjon i betydningen av et bortemål.  

Virgil van Dijk, den nest dyreste signeringen i Liverpools historie er den andre nøkkelpersonen bak Liverpools defensive forbedring. Liverpool slapp inn kun 22 mål i Premier League denne sesongen mot 38 i sesongen 2017-18. Seriemesteren Manchester City slapp inn 23. Alisson som Van Dijk før ham har brakt sikkerheten inn i Liverpools bakre linje. I fjor kom Liverpool så langt i Champions League takket være den rene målkonkurransen mellom Sadio Mane, Mohammed Salah og Firmino. Liverpool av 2018-19 har minst den samme offensive kraften, men er mye mindre sårbåre bakover.

Derfor er Spurs underdog

Tottenham har prestert bra for å komme så langt. Det å slå Manchester City over to kamper i kvartfinalen var en stor prestasjon, men det er vanskelig å ikke tenke på at de har hatt noe hell med seg på veien. Det er et lite under at Spurs kom seg videre fra sin djevelsk tøffe gruppe etter kun å ha sikret seg et poeng på de tre første kampene. I Premier League endte de 26 poeng etter Liverpool, noe som betyr at de var like nært Bournmouth på 14.-plass i antall poeng.. Den største forskjellen mellom lagene er antall tapte kamper. Spurs endte på 4.-plass til tross for at de tapte 13 kamper, Det er mer enn hver tredje kamp. Liverpool på den annen side tapte kun en av de 38 kampene, og det var et bortetap mot den endelige seriemesteren Manchester City.

Selv om kampene mellom Liverpool og Spurs alltid er harde og jevnspilte, så har Liverpool hatt overtaket på Spurs de siste årene. Laget fra London har kun slått Liverpool en gang i løpet av de siste 14 kampene. Denne sesongen vant Klopps lag begge møtene i Premier League med 2-1. Begge lagene har scoret i syv av de åtte siste kampene mellom Spurs og Liverpool. Det er klart at de vet enormt mye om hverandre, men det er vanskelig å forestille seg at Klopp eller Maurizio Pochettino vil legge en overforsiktig strategi på lørdag.

Det som sannsynligvis tipper det hele i Liverpools favør er erfaringen fra Champions League. Lørdagens finale er den første CL-finalen i Spurs sin historie. For Liverpool er det den andre finalen på rad. Første gangen kan bare det å komme til finalen føles som en bragd, den andre gangen er Liverpool der for å sørge for å vinne. Forrige års bitre nederlag i Kiev vil være en stor kilde til motivasjon for Liverpool. Mohammed Salah er en spiller som ønsker å gjøre det spesielt godt. Egypteren fikk ikke muligheten til å markere seg i den første CL-finalen etter at den stygge taklingen av Sergio Ramos tvang ham ut etter kun 30 minutters spill.  

Få 2.00 i odds for seier til Liverpool

Hvis du tror at Liverpool vil seire i Champions League-finalen mot Tottenham bør du vurdere å benytte deg av Coolbet-kampanjen som gir deg sjansen til å få tilbake 12 ganger innsatsen for en investering på 100 kroner.

1. Gå til kampanjesiden hos Coolbet og les betingelser og vilkår nøye her
2. Gjør et innskudd på 100 kroner og du får 600 kroner å spille for.
3. Sett alt på seier til Liverpool til odds 2.00.
4. Om Liverpool vinner blir fortjenesten på 1100 NOK ((60 € x 2.00)-10 €).

Vær oppmerksom på at oddsen er gyldig ved skrivetidspunktet og derfor kan endre seg.