20

Fotball-VM kvinner på TV og Live Stream

VM i fotball for kvinner 2023 vil være den 9. utgaven av mesterskapet. Turneringen vil inneholde 32 lag mellom 10. juli og 20. august 2023. Hos TVkampen finner du oversikt over alle kvinne VM kampene som sendes på TV & Live stream.

I fotball-VM for kvinner i 2019 var det USA som klarte å forsvare tittelen etter å ha vunnet finalen mot Nederland. På tredjeplass var Sverige mens England tok den sure fjerdeplassen.

Norge har vært med i alle VM, men har ikke vunnet siden 1995. For VM i 2019 kom Norge til kvartfinalen, men tapte 0-3 mot England. I VM for kvinner i 2015 endte den norske ferden med et knepent tap i 8-delsfinalen mot bronsevinner England. I pulje med lag som Frankrike, Sør-Korea og Nigeria må de norske damene stå på fra første avspark.

Ingen sendinger finnes for aktuelt utvalg.

Fotball-VM for kvinner 2019

Om du ikke vil gå glipp av noen kamper under VM 2023 er det smart å benytte TVkampen. Her får du en komplett oversikt over samtlige kamper som sendes på TV og live stream. Kamper du også ser enkelt på både mobil og PC.

VM for åttende gang

Det første verdensmesterskapet i fotball for kvinner ble arrangert i Kina i 1991. Siden den gang er det blitt arrangert mesterskap i Sverige, Tyskland, Kina (en gang til) og to ganger i USA. Årets fotball-VM for kvinner ble avviklet i Frankrike mellom 7. juni og 7. juli. Siden det er VM hvert fjerde år vil det bli niende gang at det skal kåres en verdensmester i fotball for kvinner i 2023.

Norge deltok i 2019 i sitt åttende VM og er dermed sammen med nasjoner som USA, Sverige, Tyskland, Nigeria, Japan og Brasil blant de landene som har kvalifisert seg til hvert eneste mesterskap som er arrangert. Vertslandet Frankrike deltok for fjerde gang.

De to første mesterskapene bestod av 12 land før det ble utvidet til 16 deltagende nasjoner i 1999. Til VM i 2015 ble turneringen igjen utvidet og i 2019 var det dermed 16 landslag som konkurrerte. Mesterskapet ble innledet med gruppespill, og det er seks grupper med fire lag i hver. Norge var i gruppe med vertslandet Frankrike, Sør-Korea og Nigeria. Etter at alle lagene i gruppen hadde spilt mot hverandre gikk de to beste til utslagrundene. Det gjorde også fire av lagene som endte som nummer tre i sin gruppe i det innledende gruppespillet. Cup-spillet startet med åttendedelsfinalene. Så gikk det slag i slag via kvart- og semifinaler frem til bronsefinalen den 6. juli og den store mesterskapsfinalen den 7. juli. Disse ble spilt i henholdsvis Nice og Lyon. I løpet av mesterskapet ble det spilt kamper på ni forskjellige stadioner i ni franske byer.

Flere veier til fotball-VM for kvinner

Landene som har kvalifisert seg har stort sett gjort dette direkte gjennom kvalifiseringsspill i regi av fotballforbundene i de forskjellige verdensdelene, mens noen få har kommet til mesterskapet via play-off. 5 av lagene kvalifiserte seg via Asiamesterskapet, 3 via Afrikamesterskapet, 3 via Det nord- og mellomamerikanske mesterskapet, 2 via Det sør-amerikanske mesterskapet og New Zealand som vinner av Oceaniamesterskapet. 7 europeiske land vant sin kvalifiseringpulje i UEFA-kvalifiseringen, mens Nederland kom til VM via play-off. Argentina kom til VM via play off mot et lag fra nord- og mellom-amerika. Som vertsland ble Frankrike direkte kvalifisert til VM 2019.

Forventninger til Norge i VM

Det er svært sannsynlig at Norge avanserer til utslagsrundene, og da kan alt skje. Det hadde smakt med en god prestasjon i et verdensmesterskap igjen. Sølv i 1991 og gull i 1995 begynner å bli en stund siden. Etter den tid er to tapte bronsefinaler i 1999 og 2007 det beste vi har gjort i et fotball-VM for kvinner.

I Norge er det NRK og TV2 som deler på tv-rettighetene til mesterskapet, men uansett går du ikke glipp av en eneste kamp om du benytter deg av TVkampen!

  • Annonse
  • Annonse
  • Annonse
  • Annonce