TVkampen.com TVkampen.com
 • 2 lør
 • 3 idag
 • 4 man
 • 5 tir
 • 6 ons
 • 7 tor
 • 8 fre
 • 9 lør
 • 10 søn
 • 11 man
 • 12 tir
 • 13 ons
 • 14 tor

Fotball-VM kvinner på TV og Live Stream

Verdensmesterskapet i fotball for kvinner i 2023 vil være den 9. utgaven av mesterskapet. VM for kvinner starter 20. juli, med finale 20. august 2023 med Australia og New Zealand som vertsnasjoner. Se vår oversikt over alle kvinne-VM-kampene som sendes på TV & Live stream.

USA er regjerende verdensmestere etter å ha vunnet finalen i fotball-VM for kvinner i 2019. Nederland havnet på andreplass, og tredjeplass gikk til Sverige. England kom på fjerdeplass.

Norge har vært med i alle VM for kvinner, men har ikke vunnet siden 1995. For VM i 2019 kom Norge til kvartfinalen, men tapte 0-3 mot England.

I VM for kvinner i 2015 endte den norske ferden med et knepent tap i 8-delsfinalen mot bronsevinner England. USA vant for tredje gang, mens Japan kom på andreplass.

Fotball-VM for kvinner 2023

Skal du se verdensmesterskapet i kvinnefotball 2023 på tv eller live stream får du en full oversikt over alle kampene hos oss.

VM-historien

Det første verdensmesterskapet i fotball for kvinner ble arrangert i Kina i 1991. Siden den gang er det blitt arrangert mesterskap i Sverige, Tyskland, Kina (en gang til) og tre ganger i USA.

Norge deltok i 2019 i sitt åttende VM og er dermed sammen med nasjoner som USA, Sverige, Tyskland, Nigeria, Japan og Brasil blant de landene som har kvalifisert seg til hvert eneste mesterskap som er arrangert. Vertslandet Frankrike deltok for fjerde gang.

De to første mesterskapene bestod av 12 land før det ble utvidet til 16 deltagende nasjoner i 1999. Til VM i 2015 ble turneringen igjen utvidet og i 2019 var det dermed 24 landslag som konkurrerte. VM i 2023 blir første mesterskap på kvinnesiden med 32 lag.

Mesterskapet blir innledet med gruppespill, og det er åtte grupper med fire lag i hver. Etter at alle lagene i gruppen har spilt mot hverandre går de to beste fra hver gruppe til utslagrundene. Sluttspillet startet med åttendedelsfinale, deretter kvartfinale og semifinale, før den store finalen.

Flere veier til fotball-VM for kvinner

Landene som har kvalifisert seg har stort sett gjort dette direkte gjennom kvalifiseringsspill i regi av fotballforbundene i de forskjellige verdensdelene, mens noen få har kommet til mesterskapet via play-off.

I 2019 kvalifiserte fem landseg via Asiamesterskapet, tre land via Afrikamesterskapet, tre lag via Det nord- og mellomamerikanske mesterskapet, to via Det sør-amerikanske mesterskapet og New Zealand som vinner av Oceaniamesterskapet. Syv europeiske land vant sin kvalifiseringpulje i UEFA-kvalifiseringen, mens Nederland kom til VM via play-off. Argentina kom til VM via play off mot et lag fra nord- og mellom-amerika. Som vertsland ble Frankrike direkte kvalifisert til VM 2019.

Forventninger til Norge i VM

Det er svært sannsynlig at Norge avanserer til utslagsrundene, og da kan alt skje. Det hadde smakt med en god prestasjon i et verdensmesterskap igjen. Sølv i 1991 og gull i 1995 begynner å bli en stund siden. Etter den tid er to tapte bronsefinaler i 1999 og 2007 det beste vi har gjort i et fotball-VM for kvinner.

Verdensmesterskapet i fotball for kvinner på tv

I Norge er det NRK og TV3 som deler på tv-rettighetene til mesterskapet, men uansett går du ikke glipp av en eneste kamp om du benytter deg av TVkampen!

Gå til fotball-VM for herrer her.