12

Fotball-VM kvinner på TV og Live Stream

VM i fotball for kvinner 2019 går av stabelen i Frankrike mellom 7. juni og 7. juli. Hos TVkampen finner du oversikt over alle kvinne VM kampene som sendes på TV & Live stream.

Klarer den regjerende verdensmesteren USA å forsvare tittelen? Eller blir de utfordret av andre fotballstorheter som Japan, Brasil og Tyskland? Kanskje har vertslandet Frankrike komponert et lag som vil vise seg frem for hjemmepublikumet og gjøre en bedre prestasjon enn den tapte bronsefinalen for åtte siden?

Norge har vært med i alle VM, men har ikke vunnet siden 1995. Kanskje er dette året for en norsk overraskelse etter det mildt sagt skuffende europamesterskapet for to år siden? I forrige VM for kvinner endte den norske ferden med et knepent tap i 8-delsfinalen mot bronsevinner England. I pulje med lag som Frankrike, Sør-Korea og Nigeria må de norske damene stå på fra første avspark.

Under kan du se alle live sendinger fra fotball-VM 2019 for kvinner!

  1. Gruppe A

  2. Gruppe B

  3. Gruppe C

  4. Gruppe D

  5. Gruppe E

  6. Gruppe F

 Trykk på gruppene for å sortere oversikten
Ingen sendinger finnes for aktuelt utvalg.

Fotball-VM for kvinner 2019

Lite konkurrerer mot et mesterskap i fotball, og i 2019 er det nok et stort mesterskap som går av stabelen. Denne gangen er det VM i fotball for kvinner. Kvinnefotballen vokser i omfang i verden, og i takt med dette øker også interessen i alle verdensdeler. Det norske damelandslaget har vært populært i alle år, og når det er et mesterskap på gang så følger alle ekstra godt med. Om du ikke vil gå glipp av noen kamper under VM 2019 er det smart å benytte TVkampen. Her får du en komplett oversikt over samtlige kamper som sendes på TV og live stream. Kamper du også ser enkelt på både mobil og PC.

VM for åttende gang

Det første verdensmesterskapet i fotball for kvinner ble arrangert i Kina i 1991. Siden den gang er det blitt arrangert mesterskap i Sverige, Tyskland, Kina (en gang til) og to ganger i USA. Årets fotball-VM for kvinner blir avviklet i Frankrike mellom 7. juni og 7. juli. Siden det er VM hvert fjerde år vil det bli åttende gang at det skal kåres en verdensmester i fotball for kvinner.

Norge deltar i sitt åttende VM og er dermed sammen med nasjoner som USA, Sverige, Tyskland, Nigeria, Japan og Brasil blant de landene som har kvalifisert seg til hvert eneste mesterskap som er arrangert. Vertslandet Frankrike deltar for fjerde gang.

De to første mesterskapene bestod av 12 land før det ble utvidet til 16 deltagende nasjoner i 1999. Til forrige VM i 2015 ble turneringen igjen utvidet og i årets VM er det dermed 16 landslag som konkurrerer. Mesterskapet innledes med gruppespill, og det er seks grupper med fire lag i hver. Norge er kommet i gruppe med vertslandet Frankrike, Sør-Korea og Nigeria. Etter at alle lagene i gruppen har spilt mot hverandre går de to beste til utslagrundene. Det gjør også fire av lagene som ender som nummer tre i sin gruppe i det innledende gruppespillet. Når det er over starter cup-spillet med åttendedelsfinalene. Så går det slag i slag via kvart- og semifinaler frem til bronsefinalen den 6. juli og den store mesterskapsfinalen den 7. juli. Disse spilles i henholdsvis Nice Og Lyon. I løpet av mesterskapet vil det bli spilt kamper på ni forskjellige stadioner i ni franske byer.

Flere veier til fotball-VM for kvinner

Landene som har kvalifisert seg har stort sett gjort dette direkte gjennom kvalifiseringsspill i regi av fotballforbundene i de forskjellige verdensdelene, mens noen få har kommet til mesterskapet via play off. 5 av lagene kvalifiserte seg via Asiamesterskapet, 3 via Afrikamesterskapet, 3 via Det nord- og mellomamerikanske mesterskapet, 2 via Det sør-amerikanske mesterskapet og New Zealand som vinner av Oceaniamesterskapet. 7 europeiske land vant sin kvalifiseringpulje i UEFA-kvalifiseringen, mens Nederland kom til VM via play off. Argentina kom til VM via play off mot et lag fra nord- og mellom-amerika. Som vertsland ble Frankrike direkte kvalifisert til VM 2019.

Forventninger til Norge i VM

Norge vant sin kvalifiseringsgruppe foran Nederland, og er foran tiden rangert som nummer 12 på FIFA-rankingen. Det er bak Frankrike som nummer 4, men foran Sør-Korea og Nigeria på henholdsvis 14. og 38.-plass. Det er derfor svært sannsynlig at Norge avanserer til utslagsrundene, og da kan alt skje. Det hadde smakt med en god prestasjon i et verdensmesterskap igjen. Sølv i 1991 og gull i 1995 begynner å bli en stund siden. Etter den tid er to tapte bronsefinaler i 1999 og 2007 det beste vi har gjort i et fotball-VM for kvinner.

I Norge er det NRK og TV2 som deler på tv-rettighetene til mesterskapet, men uansett går du ikke glipp av en eneste kamp om du benytter deg av TVkampen!

  • Annonse
  • Annonse
  • Annonse
  • Annonce