• 6 lør
  • 7 søn
  • 8 man

French Open på TV og Live Stream

French Open 2024 blir den 128. utgaven av turneringen, som spilles mellom 20. mai og 9. juni. French Open er en av fire Grand Slam-turneringer i tennis, sammen med Australian Open, US Open og Wimbledon. I 2023 vant Novak Djokovic på herresiden etter å ha slått Casper Ruud i finalen, mens på kvinnesiden vant polske Iga Swiatek turneringen for tredje gang etter å ha slått Karolina Muchova fra Tsjekkia. Her ser du full oversikt over alle French Open kamper og finalen på TV og Live stream. Se French Open Live på TV!

Ingen kamper tilgjengelig for French Open. Se andre sendinger i Tennis

Dette er French Open

French Open, også kjent som Roland Garros, er en av fire turneringer i Grand Slam, sammen med Australian Open, US Open og Wimbledon. Den er den eneste av turneringene som blir spilt på grus, og spilles hvert år i den franske hovedstaden Paris. Mesterskapet ble første gang spilt i 1891.

Tidligere singelvinnere av French Open

Rafael Nadal er den ubestridte gruskongen i Paris. Med sin seier i 2022 har spanjolen vunnet turneringen utrolige 14 ganger, hvor han på det meste har gått seirende ut fem år på rad. Svenske Björn Borg er den som er nærmest Nadal i den åpne æraen, med sine 6 titler. Før den åpne æraen hadde franske Max Decugis rekorden, som vant tilsammen 8 ganger.

På kvinnesiden har det (relativt sett) vært mer åpent, hvor amerikanske Chris Evert har rekorden med 7 titler. Like bak henne finner vi tyske Steffi Graf med 6 titler. Den franske amatørspilleren Suzanne Lenglen vant også turneringen 6 ganger, og en av hovedbanene som brukes i French Open har blitt oppkalt i hennes ære.

I 2023 ble Novak Djokovic historisk ved å vinne sin 23. Grand Slam-tittel, noe som er flest på herresiden. Han oppnådde den bragden etter å ha slått vår egen Casper Ruud 3-0 i finalen, hans andre finaletap på rad i turneringen.

På kvinnesiden var det polske Iga Swiatek som tok hjem tittelen, i det som var hennes tredje Grand Slam-tittel (og andre på rad) på den franske grusen. Hun kjempet seg til en 2-1 seier i sett mot tsjekkiske Karolina Muchova.

French Open på TV og stream

I Norge er det Eurosport som har rettighetene til å vise French Open. Hver runde kan man få med seg de mest interessante oppgjørene på deres lineære kanaler Eurosport Norge og Eurosport 1, samt at det går å streame samtlige kamper på Discovery+.